тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Головне зі звернення Президента

⚡️ Головне зі звернення Президента

➡️ Сьогодні в Києві на Алеї сміливих була відкрита нова табличка, присвячена Президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн. Вона – одна з центральних фігур європейської політики щодо України, вона – одна з тих, завдяки кому європейський простір і європейські цінності зараз справді вдається захищати.

➡️ Пані Урсула сьогодні вже втретє побувала в нашій державі після 24 лютого. І щоразу її візити відкривають новий етап у зближенні України та Євросоюзу. Ми обговорили всі ключові пункти у наших відносинах.

➡️ Вже в листопаді маємо виконати сім рекомендацій Єврокомісії, які ми отримали при здобутті статусу кандидата. Має якнайшвидше розпочатися оцінка Єврокомісією нашого прогресу в інтеграції. А наступного року маємо вийти й на ясність у головному питанні: коли зможемо розпочати переговори щодо членства.

➡️ Сьогодні подякував пані Урсулі за вже надану підтримку – макрофінансову, санкційну, оборонну. Ми обговорили й співпрацю в енергетиці, що надзвичайно важливо перед цією зимою.

➡️ Я поінформував про нову й особливо підлу тактику російських терористів – удари по енергетичній та гідротехнічній інфраструктурі. Якраз у час перебування Президентки Єврокомісії в Україні російська армія завдала нового ракетного удару по Кривому Рогу, по Кіровоградщині. В обох випадках – по гідротехнічних спорудах.

➡️ Ми ж у відповідь маємо показати, що на кожен прояв російського терору буде незмінно жорстка й принципова реакція. Тому й потрібен восьмий санкційний пакет ЄС – ми про це говорили з пані Урсулою. Потрібне й принципове рішення США щодо держави-терориста, юридичне визнання цього статусу.

➡️ Потрібен прогрес у наданні Україні систем ППО. Ми вже маємо домовленості з певними країнами, наші дипломати працюють з іншими.

➡️ Говорив про подальшу підтримку України і з Премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Ми обговорили різні безпекові питання, зокрема російські ракетні удари, оборонну допомогу, тренування наших військових, перспективи розвитку ситуації на полі бою, відновлення критичної інфраструктури перед зимовим періодом. Я вдячний пану Премʼєр-міністру за вже надану нам підтримку, зокрема фінансову, за кошти на закупівлю газу. І за розуміння тих кроків, які ми маємо зробити, щоб зламати терористичні плани Росії.

➡️ Сьогодні була ухвалена важлива резолюція МАГАТЕ – резолюція з вимогою до Росії припинити всі дії проти Запорізької атомної станції на самій станції, на будь-якому іншому атомному обʼєкті в Україні. Хоча міжнародні організації часто обмежені у своїх можливостях реагувати, але ми бачимо, що МАГАТЕ чітко визначає джерело радіаційної небезпеки, а саме: російську військову присутність на Запорізькій станції, російські дії проти атомної станції. Тому повна демілітаризація станції, негайне виведення звідти всіх російських військових – це єдине, що може забезпечити виконання цієї резолюції МАГАТЕ.

➡️ Хочу сьогодні подякувати всім представникам ДСНС, комунальним службам, будівельникам, працівникам поліції, військовим, представникам місцевої влади, представникам бізнесу – кожному й кожній, хто залучений до ліквідації наслідків російського ракетного терору, хто допомагає тим, хто постраждав від ударів.

➡️ Держава-терорист застосувала проти нас вже понад 3800 різних ракет. Але жодна ракета не наблизить Росію до її мети. Підкорення України не буде. І кожна ракета наближає Росію до більшої міжнародної ізоляції, до більшої економічної деградації та до ще чіткішого історичного засудження.

➡️ В Ізюмі на Харківщині знайдене масове поховання людей. Необхідні процесуальні дії там уже розпочалися. Більше інформації – чіткої, перевіреної інформації – має бути завтра. Завтра ж в Ізюмі будуть журналісти – українські та міжнародні. Ми хочемо, щоб світ знав, що реально відбувається і до чого призвела російська окупація. Буча, Маріуполь, тепер, на жаль, Ізюм… Росія всюди залишає по собі смерть. І повинна за це відповідати. Світ повинен притягнути Росію до реальної відповідальності за цю війну.

🇺🇦🇺🇦🇺🇦