https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Головне зі звернення Президента

⚡️ Головне зі звернення Президента

 

➡️ Сьогодні був день дуже активної зовнішньополітичної роботи – майже марафон телефонних переговорів. Збільшуємо коло тих, хто за кандидатство для України, та додаємо впевненості, що рішення у п’ятницю буде позитивним.

 

➡️ Словаччина. У розмові з Прем’єр-міністром Хегером скоординували наші позиції напередодні засідання Європейської ради.

 

➡️ Литва. Подякував Президенту Наусєді за рішення саміту Триморʼя надати Україні статус партнера-учасника. І також скоординували наші кроки.

 

➡️ Угорщина. Була дуже плідна розмова з Премʼєр-міністром Віктором Орбаном. Запросив його відвідати Україну й подякував за важливу підтримку нашого суверенітету, територіальної цілісності нашої держави. Домовилися розвивати співпрацю в енергетиці.

 

➡️ Португалія. Домовилися з паном Премʼєр-міністром Антоніу Коштою залучати досвід його країни в нашому зближенні з Європейським Союзом.

 

➡️ Далі – Данія. Подякував за підтримку України, зокрема підтримку зброєю. Також відзначив виступ пані Фредеріксен у Верховній Раді України, який відбувся сьогодні.

 

➡️ Іспанія. Відзначив у розмові з Прем’єр-міністром Санчесом, що наша взаємодія посилить і Україну, і весь Європейський Союз. Обговорили можливі результати Мадридського саміту НАТО, який відбудеться вже наприкінці червня.

 

➡️ Ірландія. Відзначив активну підтримку Ірландією нашої євроінтеграції та запросив Прем’єр-міністра Ірландії Мартіна відвідати Україну.

 

➡️ Хорватія. Я впевнений, що ми можемо розширити нашу співпрацю й на двосторонньому рівні, і на рівні європейських структур. Подякував пану Премʼєр-міністру Пленковичу за підтримку України.

 

➡️ Був радий бачити в Києві великого друга нашої держави – Премʼєр-міністра Люксембургу Бетеля. І я хочу ще раз звернути увагу на допомогу від Люксембургу. 15% оборонного бюджету цієї держави – ось це був внесок у захист України. Одразу відчувається і велич, і шляхетність держави.

 

➡️ Мій графік на завтра – такий же насичений, як і сьогодні. Зроблю все для того, щоб історичне рішення Європейського Союзу було ухвалене. Для нас це важливо.

 

➡️ Сьогодні, не відкладаючи, підписав ухвалений вчора закон про ратифікацію Стамбульської конвенції. Захист усіх людей від насильства й дискримінації – це наш принцип.

 

➡️ В усіх переговорах незмінно наголошую: сьомий пакет санкцій Європейського Союзу потрібен якнайшвидше. Росія має відчувати постійне посилення тиску за війну і за свою агресивну антиєвропейську політику.

 

➡️ Ситуація на передовій – без суттєвих змін. За допомогою тактичних рухів українська армія посилює захист у Луганській області – там справді зараз найжорсткіше. Окупанти дуже серйозно тиснуть і на Донецькому напрямку. На Харківщині – жорстокі й цинічні російські артилерійські обстріли. Вони нічого не дадуть окупантам, але російська армія глуха до будь-якої раціональності. На півдні захищаємо нашу Миколаївщину, наше Запоріжжя, поступово звільняємо Херсонщину.

 

➡️ Так само активно, як боремося за позитивне рішення Європейського Союзу щодо кандидатства для України, щоденно боремось й за постачання сучасної зброї для нашої держави. Жодного дня не збавляємо нашої активності.

 

➡️ Підписав сьогодні два великі укази про нагородження наших захисників і наших захисниць. За поданням від Головнокомандувача Збройних Сил України нагороджені 210 учасників бойових дій, з них троє – посмертно. За поданням від міністра внутрішніх справ державними нагородами відзначені 255 бійців Національної гвардії України, із них 41 – посмертно, 41 прикордонник, із них 12 – посмертно, і 45 поліцейських.

 

➡️ Я хочу, щоб ви усвідомлювали: коли я говорю про підписання таких указів, це не просто рутина й не щось механічне. Лише завдяки масовій хоробрості та мудрості наших людей на полі бою Україна живе і справді може розраховувати на перемогу.

 

🇺🇦🇺🇦🇺🇦