тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

У Торецьку пройшла битва стартапів серед молоді.

28 січня 2021 року, відбувся Конкурс бізнес-планів майбутніх підприємців в рамках інноваційного проєкту громадської організації «Центр ініціатив підприємців  м. Торецька» – «Бізнес-інкубатор для молоді Торецької громади» за програмою малих грантів, яка адмініструється  ІСАР Єднання в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Головним партнером проєкту виступила Торецька міська військово-цивільна адміністрація Бахмутського району Донецької області. Переможець Конкурсу отримає фінансову підтримку за рахунок коштів бюджету Торецької міської територіальної громади.

«Наш спільний з Торецької міською ВЦА проєкт – це змога вплинути на формування та розвиток у підростаючого покоління підприємницьких компетенцій та ініціативності, які у майбутньому можуть закласти основу щодо створення власної справи, бізнесу, а також реалізувати себе та втілити у життя свою власну креативну ідею», – зазначила голова громадської організації «Центр ініціатив підприємців м. Торецька» Саєнко Віліна

У змаганнях за право реалізувати свою бізнес-ідею взяли участь п’ять  молодих, амбітних, талановитих та активних  представників молоді Торецької громади. Вони  перетворили свої ідеї та мрії в професійні бізнес-плани та захищали  їх перед конкурсною комісією  після трьох місяців насиченої участі у навчальних заходах, в яких отримали не тільки теоретичні та практичні знання, необхідні для ведення власного бізнесу, а й мотивацію на організацію власної справи.

Всі представлені проєкти відрізнялись своєю актуальністю, креативністю, індивідуальним підходом до розробки і реалізації та виконані на високому рівні. Автори бізнес-планів довели їх обґрунтованість та доцільність наведеними розрахунками та маркетинговими дослідженнями, підтвердили життєздатність своїх ідей.

Членами конкурсної комісії стали представники Торецької міської військово-цивільної адміністрації, Торецького міського центру зайнятості, підприємці міста, які можуть реально оцінити актуальність та якість розробки проєктів.

ІСРАІЛОВА ЛЮДМИЛА (20 років) презентувала нову інноваційну послугу інфрачервоної сауни в м. Торецьку.

МЕДВЕДЄВ МИКИТА (18 років) надав проєкт із розведення та вирощування перепелів для використання їх яєць та м’яса як продуктів харчування.

ТЕРЕХОВА ВІКТОРІЯ (19 років) мріє реалізувати бізнес-ідею з відкриття на базі Торецького професійного ліцею  пекарні з виготовлення крафтової випічки (вафлі, пончики, донати, оладьї, булочки).

ТОВСТИХ ОЛЕНА (22 роки) планує відкриття освітнього центру для розвитку дітей дошкільного віку.

ХИЖНЯК ВОЛОДИМИР (20 років) має на меті спрямувати свій бізнес на виробництво якісної питної води.

За результатами тривалого обговорення представлених бізнес-планів, підведення результатів рейтингової оцінки членами конкурсної комісії було визначено ПЕРЕМОЖЦЯ КОНКУРСУ – ТЕРЕХОВУ ВІКТОРІЮ з найбільш життєздатним та опрацьованим бізнес-планом.

«Я хочу подати приклад для молоді міста в частині того, що, наприклад, навчаючись в Торецькому професійному ліцеї, можна здобути гарну професію, бути потрібною у своїй громаді, розвиватись самій та робити спроможною свою громаду. Це, безумовно, підвищить престиж навчального закладу. Моя мета щодо створення пекарні та забезпечення мешканців міста свіжою якісною випічкою, завдяки отриманій фінансовій підтримці, нарешті збудеться!», – емоційно промовила переможниця.

З вітальним словом виступила заступник керівника Торецької міської військово-цивільної адміністрації Єслюкова Людмила, яка передала від керівника Торецької міської ВЦА Василя Чинчика вітання та побажання успіху у становленні власної справи всім конкурсантам, підкресливши необхідність подальшого сприяння розвитку молоді Торецької громади та стимулювання її до втілення нових ідей. Вона запевнила  всіх конкурсантів, що кожному з них надаватиметься всіляка підтримка у реалізації проєктів та сприяння у пошуку додаткових джерел для розвитку їх бізнесу. «Розвиток власного стартапу – це не тільки відмінна можливість здійснити мрію про життя без начальників і будильників, а й спосіб реалізувати свої природні бажання та вміння. Я впевнена, що ті цілі і завдання, які кожен з учасників конкурсу поставив перед собою, будуть втілені у життя, а всі ми повинні надати їм реальні можливості для започаткування власної справи. Тож, побажаємо майбутнім підприємцям знайти своїх споживачів, здоров’я та наснаги у втіленні своїх задумів у життя!», – зазначила Єслюкова Людмила.

Переможниця конкурсу Терехова Вікторія отримала грошовий сертифікат Торецької міської військово-цивільної адміністрації на суму 53 400 грн., інші учасники відзначені дипломами ГО «Центр ініціатив підприємців  м. Торецька».

Молодь подякувала членів комісії за об’єктивне оцінювання, поради, нагороди та запрошення до співпраці.

Переглянути фото