https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

З 10 грудня пластикові пакети будуть платними

З 10 грудня вводиться в дію Закон № 1489-IX «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України» в частині заборони використання безкоштовних пластикових пакетів у сфері обслуговування. Це перший етап обмежень на обіг пластикових пакетів. Дане рішення стосуватиметься магазинів, супермаркетів, аптек, закладів харчування та інших закладів сфери надання послуг.

Порушення заборони безоплатного розповсюдження пластикових пакетів каратиметься штрафом від 1700 до 3400 гривень. За повторне порушення сума штрафу становитиме від 3400 до 8500 гривень.

Кабінет Міністрів України  визначив мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети: зокрема, проєктом постанови встановлюються мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети у формі рукава, з дном та відкритою горловиною зі стінками товщиною понад 50 мікрометрів у таких розмірах, гривень за один пакет з ПДВ:

  • 2,00 – без ручок (без бокових складок);
  • 2,50 – без ручок (з боковими складками); з ручками (без бокових складок);
  • 3,00 – з ручками (з боковими складками).

Вимоги Закону не поширюються на біорозкладні пластикові пакети та надтонкі пластикові пакети шириною до 225 міліметрів (без бокових складок), глибиною до 345 міліметрів (з урахуванням бокових складок), довжиною до 450 міліметрів (з урахуванням ручок), що призначені для пакування та/або транспортування свіжої риби, м’яса та продуктів із них, сипучих продуктів, льоду та розповсюджуються в об’єктах роздрібної торгівлі як первинне упакування до 1 січня 2023 року.

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення мінімальних роздрібних цін на пластикові пакети»