https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Бізнес Торецької громади долучається до боротьби з домашнім насильством!

28 вересня, ООН Жінки, спільно з Міжнародним Благодійним Фондом «Українська фундація громадського здоров’я» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру провели зустріч з працівниками/цями бізнесу, місцевої влади та поліції, щодо питань розпізнання проявів гендерно зумовленого та домашнього насильства, їх попередження та протидії на території Торецької міської ВЦА, Донецької області!

Працівниці індустрії краси, спортивної студії та стоматологічної клініки взяли участь у зустрічі та обговорили важливість проведення широкої інформаційної кампанії щодо попередження проявів ГЗН та ДН серед всіх сфер надавачів послуг, оскільки проблема насильства однаково актуальна для кожної людини. Учасники та учасниці зустрічі дізнались як розпізнавати прояви домашнього насильства та спілкуватися з людьми у зоні ризику і правильно надати інформацію щодо сервісів протидії гендерно зумовленому та домашньому насильству. Крім того, учасники/ці зустрічі отримали у подарунок уніформу для роботи, а заклади забезпечили куточками з інформаційною продукцією з попередження та протидії гендерно  зумовленому, у тому числі домашньому насильству.

Зокрема, в інформаційних куточках розміщені контактні дані сервісів допомоги постраждалим від гендерно зумовленого та домашнього насильства.

            Більшість жінок замовчують проблему насильства через низку факторів, таких, як сором, осуд суспільства, економічні чинники, стереотипи, невміння розпізнати прояви насильства, або  не вважають це досить серйозною проблемою,  щоб  звертатися до сервісів допомоги, у тому числі, до поліції. Крім того, часто жінки та дівчата просто не знають куди звернутися за підтримкою, а розміщення інформаційних куточків надасть можливість більшій кількості людей звернути увагу на проблеми домашнього насильства та дізнатися куди саме вони можуть звернутися за допомогою у власній громаді.

Для того, щоб підвищити увагу до проблеми домашнього насильства, та важливості звертатися за допомогою у сервіси з протидії гендерно зумовленого насильства, у тому числі до представників правоохоронних органів ООН Жінки спільно з МБФ «Українсько фундація громадського здоров’я»  впроваджують проєкт «Посилення потенціалу сектору юстиції для ефективного впровадження законодавства про домашнє насильство та законне розширення можливостей постраждалих від домашнього насильства та жінок, що перебувають у групі ризику у Донецькій та Луганській областях», в межах якого 20 громадам на сході України буде передано інформаційні стенди та матеріали з контактами сервісів протидії домашньому насильству. Такі стенди  будуть розміщені саме у тих місцях, де кожна жінка матиме до них доступ: в магазинах, приміщеннях центрів надання адміністративних послуг, медичних закладах, розважальних, спортивних закладах, у салонах краси і перукарнях.

 Заходи організовано за підтримки Торецької міської військово-цивільної адміністрації в межах проєкту «Посилення потенціалу сектору юстиції для ефективного впровадження законодавства про домашнє насильство та законне розширення можливостей постраждалих від домашнього насильства та жінок, що перебувають у групі ризику у Донецькій та Луганській областях» в рамках програми ООН із відновлення та розбудови миру, яку реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.