ТОРЕЦЬКІ ПІДПРИЄМЦІ ЗДИВУВАЛИ СВОЄЮ ЩЕДРІСТЮ ТА ГОСТИННІСТЮ НА ФЕСТИВАЛІ УКРАЇНСЬКОЇ КУХНІ

Вже втретє за ініціативи Торецької міської військово-цивільної адміністрації відбувся Фестиваль української кухні, покликаний поєднати українські народні традиції, відродити та популяризувати українську кухню і згуртувати навколо себе майстрів кулінарної справи та мешканців Торецької громади.
Гідний внесок у загальну картину міського свята з нагоди Дня незалежності України зробили торецькі підприємці, зі щирістю та гостинністю безкоштовно частуючи тореччан найкращими українськими стравами.
Фестиваль проходив яскраво та масштабно. Кожен шанувальник національної кухні неодмінно знайшов щось на свій смак, різноманіття й вишуканість меню задовольнило навіть найвибагливіших гурманів.
На Фестивалі 10 професіоналів кулінарного та кондитерського мистецтва Торецької громади представили понад 30 різних популярних українських страв, які приховують в собі життя, працю, історію та культуру наших прадідів.
Кожен учасник Фестивалю протягом заходу пропонував спеціально розроблене меню національної кухні, яке містило до п’яти страв. Гостей заходу досхочу пригощали українським борщем за самобутніми рецептами, локшиною, рибною юшкою, розсольником, варениками з різноманітними начинками, часниковими пампушками, канапками, галушками, голубцями, гарбузовою кашею, гречаниками, соліннями, налисниками, млинцями, дивовижною українською випічкою, узваром тощо.
Яскравою родзинкою Фестивалю стало творіння рук та щедрий подарунок хлібопекарів приватного акціонерного товариства «Торецький хлібокомбінат» мешканцям громади – 25 запашних короваїв, кожен з яких був увінчаний назвою областей, символізуючи нашу єдину Україну.
В цілому заклади харчування для частування приготували понад 500 літрів перших страв, виліплено близько 3000 вареників, 1000 галушок та безліч інших українських смаколиків.
Фестиваль, безумовно, має право на життя та заслуговує на найвищу оцінку мешканцями громади. Такі заходи дуже важливі для знайомства з національними традиціями, її культурою, бо смачна їжа у гарній компанії — це те, що єднає людей.
Торецька міська військово-цивільна адміністрація висловлює величезну подяку:
Директору ПРАТ «Торецькій хлібокомбінат» Ігорю Рибаку;
Фізичній особі-підприємцю Світлані Паніній та колективу кафе «Сарепта»;
Фізичній особі-підприємцю Нелі Корнієнко та колективу кафе «Мисливська хата»;
Фізичній особі-підприємцю Наталії Рябовій та колективу кафе «Бродвей»;
Фізичній особі-підприємцю Надії Нечитайло та колективу кафе «Route – 20»;
Фізичній особі-підприємцю Світлані Кузьміній та колективу кафе «Афіни»;
Фізичній особі-підприємцю Любові Будановій та колективу їдальні «Івушка»;
Фізичній особі-підприємцю Денису Черноусову та колективу пункту мобільного харчування Hot Corn;
Фізичній особі-підприємцю Ганні Горбачовій та колективу магазина «Пекарня»;
Фізичній особі-підприємцю Сахетдурди Тайлієву та колективу магазину «Смак».
