https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Безпека дітей на воді!

Для дітей вода — це радість, ігри та забави в басейні, озері або просто у ванній чи калюжах після зливи. Однак слід пам’ятати, що маленька дитина може захлинутися навіть у відрі чи неглибокій ємності, наповненій лише на кілька сантиметрів.
Діти віком до 5 років є групою найбільшого ризику. Зокрема утоплення є провідною причиною смерті серед хлопчиків віком від 5 до 14 років.
Діти до 1 року зазвичай опиняються в небезпеці тому, що дитина залишається без нагляду дорослого або під наглядом людини, нездатної допомогти (наприклад, меншого брата або ж людини старшого віку);
❗ Найбільшими ризиками для дітей є:
? відсутність контролю з боку дорослого;
? відсутність рятувальних засобів;
? плавання в заборонених місцях чи водоймах, непристосованих для цього;
? стан алкогольного чи наркотичного сп’яніння (від 25 до 50% смертельних випадків під час відпочинку дітей і дорослих на воді пов’язані з із вживанням алкогольних напоїв).
Для запобігання нещасних випадків, виконуйте прості правила:
? не залишайте дітей без нагляду дорослих поблизу водойм;
? не дозволяйте дітям купатися без нагляду дорослих, які вміють плавати й навчені надавати першу допомогу при утопленні;
? не дозволяйте дітям стрибати з човнів і плотів, купатися поблизу шлюзів, пристаней і мостів;
? не можна запливати за межі відведених для купання місць;
? дуже небезпечно стрибати у воду, особливо в незнайомій водоймі, глибина якої невідома: нерідко це призводить до пошкодження шийних хребців.
Починати купатися рекомендується в сонячну, безвітряну погоду, при температурі води +17–19°С, повітря +20–25°С. У воді потрібно пере бувати 10–15 хвилин.
Будьте пильними, бережіть себе та дітей!
Адміністрація КНП «ЦПМСД» м. Торецька