https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

“СМАЧНА” ПЕРЕМОГА

Кожна країна, крім офіційних, має народні символи. В Україні одним із таких символів вважається борщ. Для українців він є частиною культури.
У Київському відділі МАН 17 червня 2021 року в онлайн-режимі відбувся фінал Всеукраїнського конкурсу учнівської молоді “Український борщ – національний бренд кулінарної культури”.
Зі словами привітання до присутніх звернулися перша заступниця Міністра закордонних справ Еміне Джапарова, президент Київського національного університету культури і мистецтва, професор, доктор педагогічних наук Михайло Поплавський та кулінарний експерт, шеф-кухар, співголова ГО “Інститут культури України” Євген Клопотенко.

На конкурс було надано 255 робіт з усіх регіонів України. Усі учасники креативно, “смачно” представили рецепти борщу свого рідного краю. Серед них були й учениці ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 20 Кульмінська Еліна (кер. Самойленко Т.М.) та Усенко Анна (кер. Черкащенко І.І.). Вони знайшли місцевих кухарок, які не лише смачно готують борщ, а й уміють про нього розповісти, знають пісні, прислів’я та приказки про борщ. Дівчата взяли інтерв’ю, записали рецепти, зняли відеоролики.
Відеоролик Усенко Анни, в якому вона спілкувалася з місцевим кулінаром Ковбасою Тетяною Михайлівною, посів ІІ місце у конкурсі.
Рецепти борщів усіх учасників конкурсу ввійшли до збірки “Борщ по МАНівськи, або вивчаймо українські традиції разом!”, а самі учасники отримали сертифікати учасників.
У інтерв’ю учасниця конкурсу Усенко Анна сказала: “На сьогодні українці готують різноманітні страви з різних країн. Але я вважаю, що треба популяризувати саме традиційні страви України, щоб зберегти дух української культури для нащадків”.
Щиро вітаємо переможців конкурсу!