тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

ГУ ДПС у Донецькій області повідомляє

  1. Спільні заходи з органами місцевої влади, покращення обслуговування платників та проведення роз’яснювальної роботи щодо застосування норм податкового законодавства, дозволило забезпечити  за січень-квітень 2021 року надходження від бізнес-спільноти Донеччини до місцевих бюджетів у сумі 4 млрд. 706 млн. грн, що на 774,4 млн. грн. більше торішніх показників.

Проведення інвентаризації землі, об’єктів нерухомості майна, виплата заробітної плати, ліквідація заборгованості, дотримання законодавства про оплату праці – це ті напрями, де Податкова Донеччини продуктивно діє спільно з органами місцевого самоврядування. Завдяки цьому суб’єкти господарювання працюють у правовому полі, дотримуючись трудового законодавства, а місцеві бюджети отримують додаткові надходження. Суб’єкти господарювання сплатили за 4 місяці 2021 року до місцевих бюджетів 3 млрд. 477 млн. гривень ПДФО,  381,6 млн. гривень єдиного податку  та  389,1 млн. гривень земельного податку.

Військово-цивільна адміністрація м.Торецьк висловлює вдячність місцевим платникам податків, які  своєчасно та в повному обсязі сплачують податки та збори до місцевої скарбниці, за їх сумлінне відношення та відповідальну громадську позицію, оскільки це одна з головних передумов фінансової стабільності міста.

  1. За чотири місяці 2021 року місцеві бюджети Донецької області отримали 389,1 млн грн плати за землю, що більше за торішні показники на третину, або на 99 млн гривень. Переважну частину надходжень отримано від юридичних осіб, які перерахували 358,9 млн грн земельного податку та орендної плати за землі державної і комунальної власності. В свою чергу, фізичні особи перерахували 30,2 млн. гривень.

У формуванні місцевих бюджетів за показником найбільших надходжень плата за землю посідає друге місце, поступившись лише податку на доходи фізичних осіб. За результатами січня-квітня поточного року загальна питома вага плати за землю у надходженнях місцевих бюджетів складає 8,3 відсотків.

За територіальною приналежністю найбільші надходження податку за землю сплачено за землі м. Маріуполя – більше 93,4 млн грн, землекористувачі м. Краматорськ поповнили бюджет на 45,7 млн грн, м. Слов’янськ та м. Покровськ – по 43,3 млн грн відповідно.

Слід зазначити, що власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою податок сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

Натомість, фізичними особами – землевласниками податок сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, надісланого податковими органами за місцем реєстрації.