тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Поради

Хто не любить смачно поїсти? Смажені страви зі скоринкою, солодощі, фаст-фуд дуже популярні серед населення. Та чи сприяє така їжа зміцненню імунної системи?
Як харчуватися корисно, підтримуючи імунітет:
 Споживайте більше свіжих продуктів кожного дня.
Фрукти та овочі від термічної обробки можуть втрачати необхідні вітаміни.
 Харчуйтеся збалансовано.

Важливо урізноманітнювати раціон продуктами, що містять необхідні нутрієнти. Експерти радять таку кількість їжі для щоденного споживання: фрукти (4 порції), овочі (5 порцій), 180 г зерна, 160 г м’яса та бобових. Рекомендована доза для червового м’яса — 1–2 рази на тиждень, птиці — 2–3 рази.
 Скажіть «Ні» трансжирам!
Надавайте перевагу фруктам, сухофруктам, горіхам, замість кондитерських виробів.
 Обмежуйте споживання жирних продуктів.
Намагайтеся замінити тваринні жири рослинними, обирайте знежирені молочні продукти. Надавайте перевагу білому м’ясу та рибі.
 Зменште кількість солі та цукру в раціоні.
Коли готуєте страви, використовуйте менше солі та приправ із високим вмістом натрію (соєвий соус і рибний соус). Щодня споживайте до 5 г солі (приблизно 1 чайна ложка), обирайте йодовану.
 Пийте щодня достатньо води.
Поставте собі за мету випивати вісім склянок води в день. Уникайте надмірного вживання кофеїну, підсолоджених напоїв, оскільки вони містять цукор.
 Готуйте їжу вдома.
Щоби знизити ймовірність зараження та передачі COVID-19, за можливості харчуйтеся вдома. Це дасть змогу уникнути зайвих контактів із людьми.
Пам’ятайте, що приготувати смачну страву з простих дієтичних продуктів можливо! Біле запечене м’ясо, салат зі свіжих овочів та рибні котлети на пару — це лише невелика частина з великого переліку страв. Дотримуйтеся рекомендацій ВООЗ щодо харчування під час пандемії та бережіть своє здоров’я! Ви все зможете
Адміністрація КНП «ЦПМСД» м. Торецька