https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

В Україні триває Тиждень імунізації

Вакцинація – наразі одне з найпріоритетніших питань не тільки медицини в нашій країні, а у всьому світі.
А ми продовжуємо рутинну вакцинацію (за Національним календарем щеплень) й вакцинацію проти COVID-19. Проводимо навчальні заняття з медичними працівниками, інформуємо клієнтів про доцільність та важливість імунізації.

Можна багато писати про важливість імунізації, наводити приклади, але головним показником цінності вакцинації від будь-чого є тисячі, мільйони, сотні мільйонів врятованих життів!
За оцінкою ВООЗ, щороку завдяки щепленням, у світі вдається зберегти від двох до трьох мільйонів дитячих життів.
Завдяки вакцинації людство перемогло натуральну віспу.
Захворюваність на поліомієліт знизилася на 99%.
Щорічно понад 750 тисяч дітей уникають інвалідності.
Знизився рівень захворюваності на правець, дифтерію, кашлюк, і краснуху.
Смертність від кору знизилася на 75%.
Щорічна смертність новонароджених від правця знизилася у понад 13 разів.
Імунізація населення – є важливим питанням не тільки медицини, а кожного свідомого громадянина країни, кожного батька чи матері, кожного, хто хоче вберегтися від тяжких, а іноді й летальних випадків серйозних захворювань, таких як правець, дифтерія, поліомієліт, COVID-19 тощо.
Навіть у суспільствах із високим рівнем гігієни, санітарних норм та доступом до чистої води, інфекції досі розповсюджуються. Коли люди масово не роблять щеплення, недуги, що стали рідкісними, на зразок дифтерії чи поліомієліту, можуть відновитися.
Тому, в Тиждень імунізації ще раз закликаємо кожного українця бути розсудливим, відповідальним за своє здоров’я та здоров’я своїх дітей, обирати правильний шлях захисту та профілактики вакцинокерованих захворювань!
Вакцинація рятує життя!