тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Всесвітній день здоров’я

Всесвітній день здоров’я щорічно відзначається 7 квітня.
Традиція проводити в цей день заходи, присвячені проблемам збереження здоров’я та профілактики захворювань, приурочена дню створення у 1948 році Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), на яку покладено вирішення міжнародних проблем, пов’язаних з охороною здоров’я населення планети.
У 2021 році цей день відзначається під гаслом: «День медичного та соціального працівника». Таким чином ВООЗ закликає віддати належне самовідданій праці цих робітників в боротьбі з пандемією COVID – 19.

Стан здоров’я населення викликає занепокоєння та є однією з найактуальніших проблем багатьох країн світу, адже здоров’я населення – одна з головних складових національного багатства країни, рушійна сила економічного та соціального розвитку держави, репродуктивності населення. Тільки здорова людина може ефективно працювати, створити міцну сім’ю, приносити максимальну користь суспільству.
Державна політика у сфері охорони здоров’я, перш за все має бути спрямована на поліпшення якості життя всіх громадян, оздоровлення навколишнього середовища, демографічної ситуації, раціональне використання асигнувань на охорону здоров’я, реалізацію міжгалузевих стратегій, спрямованих на формування та заохочення здорового способу життя, профілактику захворювань, зміцнення здоров’я всіх верств населення в рамках стратегії, яка втілюється в усіх країнах Європи.
Необхідно, щоб охорона здоров’я стала пріоритетом у діяльності урядовців, керівників всіх рангів.
У всьому світі вже визнано, що до якого б рівня досконалості не доводилась діагностика захворювань та їх лікування, зупинити зростання хронічних неепідемічних та інфекційних захворювань неможливо, якщо серйозно не займатись профілактикою, однією з важливих складових якої є підвищення рівня медичної та санітарної культури населення, формування здорового способу життя.
За даними ВООЗ, саме корекція способу життя є універсальною «вакциною» проти багатьох хвороб.
Публічні лекції, семінари, конференції, широке висвітлення проблем охорони здоров’я в ЗМІ та соціальних мережах, агітація у вигляді листівок, плакатів та інших візуальних засобів, уроки гімнастики, флешмоби за участю відомих спортсменів, діячів культури, спортивні змагання, безкоштовні консультації лікарів та інших фахівців, приурочені цьому дню в доступній формі мають інформувати населення про важливість цієї ініціативи.
Охорона здоров’я – галузь, до якої причетний кожний громадянин, адже від недуг не застрахований ніхто : ні рядові працівники чи безробітні, ні підприємці, ні держслужбовці, ні самі лікарі.
З повагою
лікар терапевт Ірина САМОЙЛОВА
На зображенні може бути: текст «давай дбати про здоров'я твоеϊ дитинки разом :) твй смейний лкар»
На зображенні може бути: одна або кілька осіб та текст
На зображенні може бути: 1 особа