тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

В КНП «ЦПМСД» м. Торецька за підтримки керівника військово-цивільної адміністрації м. Торецьк Донецької області Василя ЧИНЧИКА розпочато інформаційну кампанію “Твій сімейний лікар”.

В КНП «ЦПМСД» м. Торецька за підтримки керівника військово-цивільної адміністрації м. Торецьк Донецької області Василя ЧИНЧИКА розпочато інформаційну кампанію “Твій сімейний лікар”. Планується розповсюдити інформацію у ЗМІ, соціальних мережах, міському транспорті, на інформаційних стендах підприємств та дошках – оголошень міста.
Метою інформаційної кампанії є налагодження спілкування між сімейними лікарями та пацієнтами таким чином, щоб вони нарешті повернулися обличчям один до одного. З боку пацієнтів – це втілення нової культури турботи про здоров’я, що включає відповідальність пацієнта за власне здоров’я; усвідомлений вибір сімейного лікаря, довіру до нього і виконання його рекомендацій; впевненість в оперативному задоволенні потреб і вимог в отриманні на первинній ланці медицини якісного, прозорого, своєчасного і сучасного сервісу, який фінансується державою; фокус уваги на регулярні обстеження, профілактику та своєчасне виявлення захворювань з метою швидшого, простого і дешевого лікування та зменшення їх негативних наслідків. Для пацієнтів в інформаційній кампанії передбачено корисні поради – як вибрати свого сімейного лікаря, на що саме треба звертати увагу при спілкуванні з сімейним лікарем, як підписати декларацію тощо.

Твій сімейний лікар або лікарка, якими ми їх бачимо, — це твої особисті менеджери здоров’я:

Вони знають усе про твоє здоров’я і здоров’я твоїх дітей, пам’ятають, як твій організм реагує на різні ліки, нагадують про профілактику, огляди чи вакцинацію.
Вони кращі за інтернет, поради знайомих чи родичів: отримали професійну освіту, мають досвід, бачать симптоми та зв’язки між ними, знають твою історію хвороб і несуть відповідальність за надане лікування.
Вони знають про туберкульоз та ВІЛ краще ніж стереотипи, адже в зоні ризику значно більше із нас, ніж ми звикли думати. Тому вони нагадають тобі регулярно тестуватись та пам’ятати про профілактику.
Вони виписують не те, що ти попросиш, а те, що покращить твоє здоров’я, і усвідомлюють важкі наслідки недбалих рецептів. Тому не чекай від них антибіотиків “про всяк випадок”.
Тепер у них зрозумілий почерк! Із сучасними лікарями можна консультуватись в режимі онлайн, звичайно, якщо це зручно обом 
І ти, і твій лікар чи лікарка зацікавлені, щоби хвороб, ускладнень і поганого самопочуття було якомога менше. Наша мета – впровадити нову культуру турботи про здоров’я, щоб знизити рівень небезпечних інфекційних захворювань в м. Торецьку.
З повагою
адміністрація КНП «ЦПМСД» м. Торецька