тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

УВАГА! ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

В тарифах ОКП «Донецьктеплокомуненерго» на послуги з постачання теплової енергії, встановлених на плановий період з 01.10.2020 по 30.09.2021, враховано середню ціну природного газу, що діяла у минулому опалювальному сезоні, а саме: 4048,49 грн. за 1000 м3 (без ПДВ та інших надбавок). Але, в умовах запровадження ринку природного газу, вартість природного газу для підприємств теплопостачання змінюється щомісяця.
За період листопад 2020 року – січень 2021 року зростання ціни на природний газ склало 81,1%.

09 лютого 2021 року між Урядом, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, НАК «Нафтогаз України» і Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» було укладено Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води. Меморандумом передбачено заборона на підвищення тарифів на теплову енергію для населення, розробка механізму джерел компенсації теплопостачальним підприємствам фінансових втрат до 01.05.2021 та до 01.10.2021 прийняття відповідних нормативних актів.

До цього часу, виходячи з умов Меморандуму, передбачено безперебійне постачання природного газу тепломережам. Але, ПАТ «По газопостачанню та газифікації «Донецькоблгаз», незважаючи на умови Меморандуму, порушив його дію (підписантом Меморандуму є НАК «Нафтогаз України») та розпочав з 05 березня 2021 року відключення котельних ОКП «Донецьктеплокомуненерго».
Облдержадміністрацією, обласною військово-цивільною адміністрацією в особі безпосередньо голови Кириленко П. спільно з Прем’єр – міністром України Шмигалем Д., Міністром розвитку громад та території України Чернишовим О. вживаються всі необхідні заходи, в межах законодавства та компетенції, щодо врегулювання питання про відключення котелень ОКП «Донецьктеплокомуненерго», яке буде вирішено найближчим часом.
Інформація за матеріалом сайту http://www.kpdtke.com.ua/…/482-uvaha-vazhlyva…