тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

У 2021 році співпраця держави і регіонів перейде на новий рівень – Кирило Тимошенко

Цього року державна влада має намір зміцнювати зв’язки з регіонами і продовжувати реалізацію спільних проєктів. Про це заявив заступник голови Офісу Президента України, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко під час засідання Ради розвитку громад і територій.

Найважливішим напрямом спільної роботи центральної влади і регіонів Тимошенко назвав розвиток інфраструктури. За його словами, програма «Велике будівництво», яка почалася у 2020 році, задала нові стандарти співпраці центральної і регіональної влади.

«У цьому році ми разом повинні не тільки підтримати високу планку, а й перейти на новий рівень проєктів. Мінімум 4,5 тис. км доріг державного значення, щоб українці подорожували один до одного і дізнавалися більше про свою країну. Це наша з вами мета на цей рік. 2000 км доріг місцевого значення – саме тих, по яких їздить більшість населення, які не проживають у великих обласних центрах. Побудуємо з вами нові і реконструюємо існуючі школи, садки, спортивні об’єкти», – зазначив заступник голови ОП.

Крім цього, скоро стартує ряд нових проєктів з розвитку інфраструктури України, таких як «Велика реставрація» культурної спадщини та модернізація мережі регіональних аеропортів.

«Ми запускаємо реконструкцію регіональних аеропортів по країні, щоб кожен зміг літати. Літати до Києва у справах, літати в Одесу і Херсон на море, в Карпати взимку на гірськолижні курорти, і головне – українські курорти. Уже в цьому році ми починаємо оновлення злітних смуг в Житомирі, Рівному, Чернівцях, Полтаві, Кривому Розі та багатьох інших містах України», – розповів він.

Одним із пріоритетів залишається також розвиток системи охорони здоров’я в регіонах. Так, незабаром стартує будівництво нового медичного містечка в Краматорську, добігає кінця реконструкція 200 приймальних відділень в лікарнях по всій Україні.

«Найголовніше – це те, що в переважній більшості ми працюємо з вами разом. І коли у нас з вами все виходить, виграють від цього всі: центральна влада, місцева влада, а головне і найдорожче – виграють українці в кожному куточку нашої країни», – підкреслив Тимошенко.