тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Олексій Чернишов: в межах «Великого будівництва 2021» 9 млрд грн спрямовуються на соціальні та економічні проекти в регіонах

Дев’ять млрд гривень буде спрямовано на реалізацію 500 об’єктів, які увійшли до президентської  програми  «Велике будівництво – 2021».  Про це сказав Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час Всеукраїнського Форуму «Україна 30. Інфраструктура».

«Програма Президента «Велике будівництво» не зупиняється, а навпаки – активно розвивається і розширюється. У порівнянні з минулим роком, загальне фінансування програми у 2021 році зросте майже вдвічі. Окрім того, у цьому році до соціального блоку ми додаємо ще два важливі напрями: медичний та культурний», – зазначив Олексій Чернишов.

Цього року до програми увійшло 500 проєктів: 95 шкіл, 70 дитячих садочків, 80 спортивних, 35 лікарень та 20 культурних об’єктів, 200 амбулаторій та 40 проєктів економічного розвитку.

«Соціальна складова «Великого будівництва» залишається такою ж вагомою у 2021 році, як і в попередньому 2020-му. Але ми поступово вводимо та будемо збільшувати у майбутньому частку проєктів економічного розвитку», – наголошує Олексій Чернишов.

Міністерство розвитку громад та територій України