https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

На українських дорогах у 2021 році будуть функціонувати 100 комплексів автоматичного зважування у русі

Сто комплексів автоматичного зважування у русі буде діяти на українських дорогах у 2021 році.  Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Інфраструктура».

«Багато доріг будується. І це ті речі, які можна помітити та відчути. Це ті амбітні завдання, які поставив Президент. Але не менш важливо, щоб ці дороги були безпечними з елементами інтелектуальної транспортної системи, і ми могли захищати як дороги, так і життя учасників дорожнього руху. Вже в цьому році буде 100 комплексів автоматичного зважування у русі. Коли не інспектор з людським фактором буде перевіряти на дорозі фуру чи вантажівку – перевищила вона чи руйнує дороги – а це буде повністю автоматизований процес»,  –  сказав міністр.

Він додав, що вже з січня в пілотному режимі запрацював Центр обробки даних Державної служби з безпеки на транспорті. «Понад 30 комплексів вже відвантажує інформацію до цього центру. І ми очікуємо від Верховної Ради ухвалення у другому читанні необхідних законопроєктів для того, щоб можна було автоматично накладати адміністративні постанови», – заявив  Владислав Криклій.