тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Рівно рік тому Володимир Зеленський взяв участь у саміті лідерів держав країн Нормандської четвірки.

У українського громадянського суспільства було багато пересторог перед цієї зустріччю, але зрештою жоден зі страхів не справдився: президент, будучи гарантом державного суверенітету і територіальної цілісності України, не переступив жодної “червоної лінії”.
Саміт мав позитивні наслідки. Понад 200 полонених, утримуваних Російською Федерацією та її окупаційними адміністраціями у Донецьку, Луганську та Криму, повернулися додому. До Тристоронньої контактної групи у Мінську увійшли переселенці з окупованої території України. Крім того, з 27 липня триває режим припинення вогню, який дозволив зберегти життя сотням наших захисників і дає змогу розвитку для прифронтових територій.

Так, впродовж цього року ми капітально відремонтували дві школи поблизу лінії розмежування – у Желанному і Красногорівці, відновили 1305 житлових будинків, пошкоджених внаслідок війни, та реконструювали десятки кілометрів доріг. Також триває облаштування сервісних центрів на КПВВ, які значно полегшать життя людей, які стали заручниками окупантів.

Україна ніколи не поступиться ані територіями, ані суверенітетом, але шукатиме шляхів, аби навіть в умовах війни поліпшити становище мешканців прифронтових територій. Торішній саміт нормандської четвірки у Парижі надав нам такі можливості.