тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

10 жовтня напередодні Дня українського козацтва і Дня захисника України у Торецьку відбулось урочисте відкриття «Каменю пам’яті»

10 жовтня напередодні Дня українського козацтва і Дня захисника України у Торецьку відбулось урочисте відкриття «Каменю пам’яті» за участі в.о. заступника керівника військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Людмили Єслюкової, командира військової частини А0998 імені Данила Галицького полковника Сергія Поступальського, командира 26 артилерійської бригади генерал-хорунжого Романа Дашкевича полковника Андраника Гаспаряна, батьків загиблого військовослужбовця Андрія Маслова, військовослужбовців, священнослужителів, мешканців міста.

Пам’ятний знак відкрито на честь військовослужбовців, які віддали життя за незалежність України в районі населеного пункту Торецьк.

В знак шани та пам’яті захисникам України батьки загиблого воїна Андрія Маслова та військовослужбовці висадили дерева, започаткувавши Алею пам’яті.
Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання всіх, хто віддав своє життя за свободу, волю і незалежність України та поклали квіти до пам’ятного знаку, а представники духовенства освятили меморіал.
Ніхто не може змінити минулого, повернути загиблих Героїв, проте пам’ятний знак нагадуватиме нам про честь, мужність та відвагу людей, які віддали своє життя заради миру і спокою у нашій державі.
Цього ж дня відбувся традиційний турнір «Королівської бригади» з мініфутболу, присвячений пам’яті загиблого командира протидиверсійної 24-ї відокремленої групи механізованої бригади Андрія Маслова з позивним «Футболіст».