https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

«Відходи в доходи»

Чи можна ОСББ заробити на відходах?
Скільки коштує поводження з відходами?
Чому потрібен роздільний збір та сортування відходів?
На ці та інші питання знаходять відповіді учасники проєкту «Впровадження сортування відходів в ОСББ міста Торецьк – Забиваємо баки».
Головна мета проєкту – активізувати громади міста, підвищити ефективність взаємодії між громадою, представниками бізнесу та органами влади задля економічного розвитку шляхом впровадження роздільного збору відходів в ОСББ м. Торецька.

У межах проєкту вже відбулася установча зустріч «Як об’єднати сусідів» з керівниками ОСББ, де вони розповіли про методики, які допомагають об’єднати сусідів та умови отримання сортувальних станцій для своїх будинків. Одна сортувальна станція включає три баки – під пластик, скло, макулатуру. Всього проєктом передбачено створити 50 сортувальних станцій в ОСББ м. Торецька. Сортування побутових відходів у ОСББ – це дієвий інструмент отримання доходів на благоустрій їхньої прибудинкової території.

«Поспілкувавшись з містянами та представниками Військово-цивільної адміністрації міста Торецьк ми зрозуміли, що проблема зі сміттям у місті актуальна. З цього і розпочалася робота над спільним з місцевою владою проєктом «Впровадження сортування відходів в ОСББ міста Торецьк – Забиваємо баки»», – зазначила керівниця ГО «ЕКО ГУРТ» Ганна Чебан.
Наразі розпочалося он-лайн-навчання для сусідів – «Відходи в доходи». Активні мешканці ОСББ дізнаються інформацію щодо основ роздільного збору відходів та можливостей отримання додаткового доходу для ОСББ.
Проєкт «Впровадження сортування відходів в ОСББ міста Торецьк – Забиваємо баки» реалізується ГО «ЕКО ГУРТ» за організаційної підтримки ГО «Взаємодія-Плюс» в межах національного проєкту «Децентралізація» та Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.