тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Стихійна торгівля – небезпека для життя

Шановні мешканці нашої громади!

Звертаємо вашу увагу на те, що, стихійна торгівля продовольчими товарами є загрозою епідемічного благополуччя населення та потенційною небезпекою для споживачів. Продукти харчування, які безконтрольно реалізують несумлінні підприємці та приватні особи з рук :

  • не пройшли лабораторний контроль;
  • не мають відповідного маркування;
  • не упаковані належним чином.

Отже, їх споживання може спричинити небезпечні гострі кишкові інфекції. Позиватися ж до суду за шкоду, заподіяну здоров’ю, підстав не буде – відповідача немає. Тому, найефективніший спосіб уберегти своє здоров’я –

не купувати продукти харчування у невстановлених для цього місцях.

Вкотре звертаємося до всіх жителів міста Торецьк із закликом не заохочувати стихійних торговців, а купувати продукти в офіційній торгівельній мережі – магазинах, супермаркетах, ринках, які на території міста    існують в достатній кількості та можуть задовольнити усі потенційні потреби населення. Це може гарантувати безпеку та якість харчових продуктів, а також надасть можливість споживачеві, у разі виникнення будь-яких негараздів, подати позов у  судові органи на захист своїх прав та відшкодування завданих збитків або шкоди здоров’ю.

Взагалі існує дуже простий, але ефективний спосіб боротьби зі стихійною торгівлею.  Без влади, без правоохоронців, без надзусиль. День-два на стихійний ринок не прийде жоден покупець – і він зникне сам.

Здоров’я – це найцінніше, що у вас є. Подбайте про себе, купуйте продукти харчування тільки в перевірених торгових точках.

Будьте свідомими і здоров’я Вам !

Торецьке міське управління Держпродспоживслужби