https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Управління соціального захисту населення звертає увагу одержувачів житлової субсидії

Виплата житлової субсидії, яка буде призначена в автоматичному режимі, здійснюватиметься в готівковій формі, тобто шляхом зарахування на поточні рахунки, відкриті в банківських установах або через відділення поштового зв’язку за місцем реєстрації (фактичного місця проживання) одержувачів житлової субсидії.

Для розрахунку житлової субсидії з травня 2020 року будуть братися доходи за період:
 пенсія за березень 2020 року – для пенсіонерів;
 доходи за період з 01.07.2019 по 31.12.2019 – для працездатних осіб.

Згідно з Положенням, а саме, рішенням Уряду збільшено з двох до трьох місяців термін простроченої заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, за наявності якої житлова субсидія не призначається. Тобто при автоматичному призначені житлових субсидій з травня 2020 року буде враховуватись заборгованість яка виникла станом на 01.02.2020, загальна сума якої не перевищуватиме 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (тобто 340 грн.).

Також, звертаємо Вашу увагу, що у випадку якщо будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії, призначенням в автоматичному режимі з травня місяця поточного року (без звернення) здійснив купівлю або іншим законним способом набув право власності на майно, вартість якого перевищує 50 тис. гривень, житлова субсидія не призначається.

Якщо громадяни отримали у власність земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб (механізм), інше майно в дар, спадщину або інший законний спосіб, при якому не проводилася вартісна оцінка набутого у власність майна, цей факт не впливає на право домогосподарства на призначення житлової субсидії.

Якщо ж при отриманні у власність майна проводилась згідно із законодавством вартісна оцінка майна, і відповідно до неї вартість набутого майна перевищує 50 тис. гривень, домогосподарство не має права на призначення субсидії на загальних підставах. Вартість набутого майна відображається у документах, що підтверджують право власності на майно. У випадку набуття права власності на майно вартість якого перевищує 50 тис. гривень., одержувач житлової субсидії зобов’язаний обов’язково повідомити Управління протягом 30 календарних днів з дня настання зазначених умов.

Для отримання додаткової інформації звертатися до спеціалістів Управління за телефоном: (06247)40263, (06247)40205.

#торецьк_info