https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Торецьке міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області повідомляє

ОБЕРЕЖНО ПТАШИНИЙ ГРИП!!!

Торецьке міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області повідомляє що в Україні зафіксовано спалах пташиного грипу  на Вінничині. Пташиний грип – гостре інфекційне захворювання птахів, що передається люндині, характеризується гострим лихоманним синдромом, ураженням легень та високою смертністю. Збудником пташиного грипу є вірус типу А (штам Н5N1). Вірус Н5N1 є патогенним для людей, безпосередньо інфікує людину, здатний викликати ураження багатьох органів і систем, включаючи мозок і нервову систему, печінку, нирки та ін. Більш стійкий в оточуючому середовищі, ніж вірус грипу людини. Добре витримує низькі температури, не стійкий до дезінфікуючих засобів. Захворіти пташиним грипом можливо при контакті з інфікованими птахами, від посліду птахів через брудні руки та предмети. Одним із заходів профілактики пташиного грипу є заборона вивезення з уражених регіонів яєць та птиці.  

Люди повинні знати, щоб не заразитися пташиним грипом через продукти харчування, треба яйця і м’ясо підвергати термічній обробці (70ºС і більше вбиває вірус), а також купувати продукти тільки на контрольованих ринках, де працюють лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи.

У випадку підозри на захворювання птиці й її загибелі негайно звертайтесь до Торецької міської державної лікарні ветеринарної медицини м. Торецьк, вул. Дарвіна, 47, тел.4-59-34