https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Торецьк продовжуює переймати досвід провідних SMART міст України.

Торецьк продовжуює переймати досвід провідних SMART міст України. Цього тижня делегація з міст Торецьк, Дружківка, Бахмут та Слов’янськ спільно з координаторами проєкту Ольгою Алтуніною та Людмилою Кожуховую відвідали Львівську та Дрогобицьку міські ради.

За результатами аналізу ключових показників економічної ефективності в рейтингу міст Top 10 Smart Locations of the Future 2019/20 спеціалізованого видання Financial Times – FDI Magazine в цьому році місто Львів посіло 8 місце. Це дійсно лідери з ефективного впровадження та використання технологій SMART CITY. Мешканці міста мають змогу користуватись хмарним сервісом енергомоніторингу uMuni, використовуваного на рівні міського господарства, автоматизованою системою управління транспортом, яка аналізує дорожній потік, управляє світлофорами та контролює роботу диспетчерів та перевізників і це тільки невелика частка кейсів розумного міста, які вже впроваджені та використовуються львів’янами. Досвід впровадження сучасних сервісів в місті презентували заступник начальника відділу громадського партнерства, управління «Секретаріат ради» Орест Файфурка, начальник управління інформаційних технологій Олена Гунько та директор КУ «Інститут міста» Олекссндр Кобзарев.

Місто Дрогобич має понад 100 сервісів розумного міста. Проєкт «Дрогобич – Smart City» у 2016 році розпочав свою діяльність з напрямку електронної демократії та електронного врядування, задля побудови діалогу між владою та громадою. Над проєктом працює команда однодумців. Під час візиту до Дрогобицької міської ради з історією успіху та викликами на шляху до провідного SMART міста в Україні поділились начальник ІТ відділу міськради Станіслав Гайдер, керівник прес-служби Зіновій Квасний, а також представники Інституту міста Дрогобич та відділу економіки. До речі, задля інвестиційного розвитку громади в місті було створено комунальне підприємство Інститут міста, це аналітичний центр створений міською радою ще у 2011 році.

Торецьк наразі на шляху до SMART, робоча група з реалізації цього проєкту працює майже пів року. За цей час впроваджено два електроні сервіси та затверджено міську програму розумного міста

http://www.toretsk-vca.gov.ua/…/2216:pro-zatverdzhennia-pro….
Електроні петиції https://e-dem.in.ua/toretsk запущено в роботу в листопаді 2019 року, це офіційний інструмент електронної демократії, який дозволить тореччанам актуалізувати важливі для громади питання та знаходити однодумців на шляху до їх вирішення. Другий сервіс Е-консультації з громадськістю https://consult.e-dem.tools/1411200000. Наразі Торецьк приєднався до сервісу, і вже в наступному році мешканці зможуть долучитись обговорення важливих питань щодо життєдіяльності громади. Орієнтовний план консультацій з громадськістю на 2020 рік наразі в стадії затвердження.

Завдяки успішному досвіду колег зі Львова та Дрогобича торецька робоча група з реалізації проєкту SMART CITY має великий кейс напрацювань та положень, що полегшує процес імплементації SMART комунікацій в громаді.

У Торецьку проєкт SMART City реалізовується за сприяння незалежної німецько-української платформи “Київський діалог” та меморандуму про співпрацю з Міжнародною благодійною організацією “Фонд Східна Європа” в рамках реалізації Програми міжнародної технічної допомоги “Електронне врядування”.

Корисні посиланняhttps:
Сайт КУ “Інститут міста Львів” – http://city-institute.org/index.php/uk/
Сайт Львівської міської ради – http://city-adm.lviv.ua/
Сайт “Інститут міста Дрогобич” – http://droginst.at.ua/
Сайт Дрогобицької міської ради – http://drohobych-rada.gov.ua/
Сторінка у Фейсбук “Київський діалог” – Kyiv Dialogue

 

На изображении может находиться: 5 человек, люди сидят, стол и в помещении

 

На изображении может находиться: 3 человека, люди сидят, экран и в помещении

 

На изображении может находиться: 15 человек, люди улыбаются, люди сидят, люди стоят, стол и в помещении

 

На изображении может находиться: 1 человек, экран и в помещении

 

На изображении может находиться: 2 человека, люди сидят и в помещении