тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Презентація Стратегії розвитку Донецької області на період до 2027

13 грудня в Донецькій обласній державній адміністрації відбулась презентація Стратегії розвитку Донецької області на період до 2027. Захід відбувся за участю першого заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Мороза, заступника голови ОДА Юлії Костюніної, членів робочої групи з розробки Стратегії та представників органів влади і громадськості області.
Участь у заході взяли члени торецької робочої групи з розробки Стартегії нашої громади заступник керівника ВЦА Юрій Євсіков, начальник відділу внутрішньої та інформаційної політики Інна Сорокіна та головний спеціаліст відділу економіки та інвестиційного розвитку Олена Нємкова.

Інформацію щодо етапів розробки та напрацьовані результати презентувала заступник директора департаменту економіки-начальник управління розвитку реального сектору економіки Дар’я Снопенко.
«За її словами, основні етапи розробки Стратегії розвитку Донецької області на період до 2027 складалися з опитування населення щодо проблем та пріоритетів розвитку Донеччини на період до 2027 року, соціально-економічного аналізу, побудови SWOT-аналізу Донецької області, побудови SWOT-матриці порівняльних переваг, викликів та ризиків, визначення стратегічного бачення, побудови дерева стратегічних, оперативних цілей та завдань, визначення системи індикаторів оцінки результативності реалізації Стратегії.» – зазначено в на офіційному сайті ДонОДА.
Також, за результатами опитування, яке проводилось на першому етапі розробки Стратегії 3, 8 тис. жителів регіону, найгостріші проблеми розвитку Донеччини, з точки зору населення, — бойові дії та їх наслідки, відсутність гідної роботи та заробітної плати, незадовільний стан доріг, високий рівень корупції та незадовільний стан соціальної інфраструктури.

В Стратегії розвитку Донецької області до 2027 року виділено чотири стратегічних цілі – оновлена, конкурентоспроможна економіка, якість життя та людський розвиток, ефективне управління та безпека в умовах зовнішніх та внутрішніх викликів, екологічна безпека та збалансоване природокористування.
Перший заступник голови облдержадміністрації зазначив, що Стратегія розвитку регіону, безумовно, є компромісом, ключовими завданнями та ключовим принципом, який ми повинні зберегти.
Як зазначив перший заступник голови ДонОДА Ігор Мороз: «Стратегія – це, в першу чергу, пріоритетність прав людини, а також забезпечення інклюзивності. Частина цієї інклюзивності полягає у виконанні технічних завдань з забезпечення доступності людей, які мають певні труднощі у пересуванні, рівного доступу населення до найважливіших послуг, а також впровадження підходів до сталого та збалансованого розвитку нашої області. Для нас дуже важливо залучити всі фінансові ресурси, які тільки можливо, аби вони спрямовувалися на досягнення тих цілей і завдань, які викладені у нашій Стратегії, а також були поштовхом для розвитку наших людей, громад та регіону, в цілому»
Фото: Прес-служба Донецької облдержадміністрації

 

На изображении может находиться: 2 человека

 

На изображении может находиться: 13 человек, люди сидят

 

На изображении может находиться: 1 человек, стоит

 

Нет описания фото.

 

На изображении может находиться: 1 человек, стоит, обувь и на улице

 

Нет описания фото.