тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Продовжується робота щодо врегулювання екологічних проблем громади та попередження затоплення вугільних підприємств міста

27.11.2019 заступники керівника ВЦА Юрій Євсіков та Сергій Винник зустрілись з делегацією від Міжнародної організації Центру Гуманітарного діалогу. В ході робочої зустрічі були обговорені питання щодо затоплення шахт, забруднення ґрунтових вод та екологічні проблеми громади.

Докт. Рольф Петрі – міжнародний експерт з питань реструктуризації вугільної промисловості та консультанти Лубенська Наталя і Євген Шибалов надали експертні пропозиції щодо врегулювання та розв’язання екологічних проблем , а також презентували досвід Німеччини в розрізі цих питань.

Участь в зустрічі також брали представники ДП Торецьквугілля та відділу економіки та інвестиційного розвитку ВЦА.

Дійшли згоди, що починати потрібно з впровадження системи комплексного моніторингу поведінки шахтних вод працюючих та затоплених шахтах по всій території Донецького басейну та їх впливу на довкілля. Для цього потрібне принципове рішення в рамках Мінського процесу. Доктор запевнив, що у разі досягнення домовленостей, європейські партнери готові всебічно допомогати з її впровадженням.

На изображении может находиться: 3 человека, люди сидят, экран и в помещении

На изображении может находиться: 3 человека, люди сидят, стол и в помещении
На изображении может находиться: 2 человека, люди сидят и в помещении
На изображении может находиться: 2 человека, люди сидят и телефон