https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Павло Кириленко зустрівся з представниками профспілок та трудових колективів вуглевидобувних підприємств області

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко провів зустріч з представниками профспілок та трудових колективів вуглевидобувних підприємств області. Під час зустрічі присутні обговорили проблеми вугільної галузі Донецької області та шляхи вирішення проблем державних шахт.
«Попри те, що обласна державна адміністрація не має прямих важелів впливу на галузь, ми не усуваємося від вирішення проблем шахтарів», – зазначив очільник області.

Очільник області вислухав пропозиції представників шахтарських колективів та профспілкових комітетів, в ході зустрічі напрацювали пропозиції до Уряду та Верховної Ради, які мають поліпшити стан справ на підприємствах.

Головною проблемою у галузі залишаються заборгованість із заробітної плати та «відтік кадрів». Павло Кириленко зазначив, що заборгованість із заробітної плати вже виплачується та наголосив, що зі свого боку обласна влада докладе максимум зусиль для недопущення подібних ситуацій у подальшому. Також очільник області підкреслив, що заборгованості із заробітної плати не має лише шахта імені Сургая – це єдина державна шахта Донеччини, яка вчасно сплачує зарплату своїм працівникам і не отримує дотацій від держави.
До 27 грудня міністерство енергетики та захисту довкілля проводитиме зустрічі з представниками українських шахт, що працюють на контрольованій території, за результатами яких формуватиметься програма реформування й розвитку галузі. Павло Кириленко та профспілкові активісти домовились зустрітись після завершення розгляду програм профільним міністерством та обговорити подальші перспективи розвитку шахт та міст-супутників.

 

Джерело: https://dn.gov.ua/ua/news/pavlo-kirilenko-zustrivsya-z-predstavnikami-profspilok-ta-trudovih-kolektiviv-vuglevidobuvnih-pidpriyemstv-oblasti