тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

ПІДТРИМКА ДЕРЖАВОЮ ПІДПРИЄМЦІВ

Переваги власного бізнесу можна описувати нескінченно довго, проте, не у всіх бажаючих втілити в реальність підприємницькі ідеї вистачає коштів на відкриття своєї справи, а також на забезпечення його функціонування і розвитку. Держава зацікавлена в успішній роботі малого та середньому бізнесу, оскільки вони є одним з основних джерел поповнення скарбниці. Керівники-підприємці створюють робочі місця і сприяють зменшенню рівня безробіття, а відраховані податки покращують загальний добробут країни.

Для підтримки підприємців на старті їх діяльності державою передбачена  одноразова виплата допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Таку виплату можуть отримати всі, кому виповнилося 18 років, у разі, якщо вони не можуть бути працевлаштовані за сприяння служби зайнятості протягом місяця у зв’язку з відсутністю для них на ринку праці підходящої роботи.  Для розгляду питання про отримання одноразової допомоги з безробіття для організації підприємницької діяльності безробітний подає до центру зайнятості відповідну заяву та бізнес-план. Можливість виплати допомоги з безробіття для організації підприємницької діяльності розглядається на засіданні комісії, яка створена в центрі зайнятості.

Виплата одноразової допомоги здійснюється в розмірі річної суми допомоги з безробіття, нарахованої конкретному безробітному, тобто розмір вираховується кожному індивідуально. Виплата коштів здійснюється банками у встановленому порядку.

ЗА БІЛЬШ ДЕТАЛЬНОЮ ІНФОРМАЦІЄЮ МОЖНО ЗВЕРНУТИСЬ ДО ТОРЕЦЬКОГО МІСЬКОГО ЦЕНТРУ ЗАЙНЯТОСТІ

м. ТОРЕЦЬК, вул. ВОЛОДИМИРСЬКА буд. 28

тел. (06247)4-03-99

 

Відділ розвитку малого бізнесу та підприємництва ВЦА м.Торецьк