https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

В Торецьку в рамках проекту “SMART CITY” розпочато впровадження сучасного інструменту електроної демократі – ЕЛЕКТРОННІ ПЕТИЦІЇ!

«Електронні петиції — це один з інструментів електронної демократії, який допомагає ефективно взаємодіяти владі і суспільству. Призначення е-петицій полягає в започаткуванні вирішення проблем у будь-якій сфері знизу вгору — від людини до влади.

✔️ Розпорядженням керівника військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької області від 21 жовтня 2019 року № 796 р затверджено Положення про електронні петиції у військово-цивільній адміністрації міста Торецьк Донецької області.

✔️ 31 жовтня 2019 року підписано Меморандум між Військово-цивільною адміністрацією міста Торецьк Донецької області та Міжнародною благодійною організацією «Фонд Східна Європа» в рамках реалізації Програми міжнародної технічної допомоги «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP) щодо впровадження «Єдиної платформи місцевої електронної демократії «e-DEM».

✔️ На даний час ведеться робота щодо підключення до платформи «е-DEM», яка поєднує наступні сервіси:

•Сервіс «Місцеві електронні петиції», який дає можливість українцям впливати на розвиток своїх громад через звернення до відповідних місцевих органів влади з е-петиціями. Ці петиції розглядаються у встановленому Законом особливому порядку за умови підтримки тексту петиції визначеною кількістю мешканців.
• Сервіс «Громадський бюджет», який надає можливість мешканцям пропонувати свої проекти місцевого розвитку та/або впливати на розподіл визначеної частки коштів місцевого бюджету шляхом голосування за ті чи інші проекти.
• Сервіс «Відкрите місто», який допомагає мешканцям інформувати місцеву владу про актуальні проблеми благоустрою, житлово-комунальної сфери, інфраструктури тощо, для оперативного усунення цих проблем.
• Сервіс «Електронні консультації з громадськістю», який надає органам місцевої влади можливість залучати пропозиції мешканців щодо питань розвитку міст та громад, організовувати обговорення проектів документів перед їх розглядом та схваленням, проводити місцеві опитування в різних формах з метою вивчення думки активної частини мешканців міст.

✔️ Першим етапом є впровадження сервісу «Місцеві електронні петиції», що надасть можливість більш оперативно та якісно реагувати і вирішувати конкретні проблеми громади, які знаходяться в компетенції ВЦА міста Торецьк.»