тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Парламентський Комітет з питань прав людини вперше проводить п’ятиденне виїзне засідання на Донбасі

Парламентський Комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин вперше проводить виїзне засідання в Луганській та Донецькій областях, яке триватиме 5-ть днів.

Про це повідомив голова Комітету народний депутат України Дмитро Лубінець.

«Вперше в історії українського парламенту виїзне засідання триватиме аж 5 днів. Весь цей час Комітет працюватиме в Донецькій та Луганській областях. Ми відійдемо від традиційного офіціозу, коли виїзне засідання обмежувалось візитом до військово-цивільних адміністрацій. Натомість побуваємо в пунктах пропуску, оглянемо зруйновані внаслідок війни міста та села, об’єкти соціальної інфраструктури та підприємства, поспілкуємось з людьми, які живуть в «сірій» зоні», – заявив Дмитро Лубінець.

За його словами, такий формат засідання дозволить членам Комітету на власні очі побачити усі аспекти життя людей.

«Усі члени Комітету на власні очі побачать умови життя наших громадян, почують про їхні проблеми з перших вуст. Сподіваюсь, це допоможе нам ухвалювати правильні та ефективні рішення, а головне – допоможе сформувати системну та дієву державну політику щодо цього регіону», – відзначив Дмитро Лубінець.

Він також повідомив, що Комітет з питань прав людини Верховної Ради 8-го скликання так і не зміг провести виїзне засідання на Донбасі через відсутність кворуму. 

 

Джерело: https://dn.gov.ua/ua/news/parlamentskij-komitet-z-pitan-prav-lyudini-vpershe-provodit-pyatidenne-viyizne-zasidannya-na-donbasi