https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

485 мільйонів гривень буде спрямовано на будівництво житла для ВПО

Про це під час прес-конференції у Краматорську заявив голова Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Верховної Ради України Дмитро Лубінець. 

«У проєкті бюджету на 2020 рік передбачено фінансування цільової програми з будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб у розмірі 485 мільонів гривень. Торік на ці ж потреби з бюджету було спрямовано лише 10 мільйонів. Закон про бюджет з цією програмою вже проголосований у першому читанні, сподіваюсь, що в остаточній версії бюджету ця стаття буде захищеною», – зазначив він. 

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко підкреслив, що для області питання надання житла для переселенців є надзвичайно гострим. «Як відомо, у Донецькій області вже давно не будуються житлові будинки, тому виникає дефіцит житла. Ми розуміємо величезну потребу ВПО у власному житлі, тому я надав доручення передбачити у бюджеті області на наступний рік можливість фінансування розбудови житлового фонду хоча б на рівні гуртожитків сімейного типу та іншого соціального житла», – заявив очільник області. 

Павло Кириленко також підкреслив, що Донецька ОДА готова до спільного фінансування державних проєктів з будівництва житла.

 

Джерело: https://dn.gov.ua/ua/news/485-miljoniv-griven-bude-spryamovano-na-budivnictvo-zhitla-dlya-vpo