тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Вітаємо з Днем захисника України, Днем Українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці!

Шановні мешканці міста Торецьк, військовослужбовці!

Вітаю Вас з Днем захисника України, Днем Українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці!
Українське козацтво завжди було і залишається символом мужності, незламності національного характеру, непохитності віри і духу. Саме Свята Покрова здавна була захисницею українського козацтва, а тепер і Українського війська.

День козацтва – данина пошани героїзму козаків, нагода ще раз зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які здобували й відстоювали українську свободу і незалежність. Місто Торецьк розташоване на місці поселення козаків, у 1776 році на місці урочища Жований Ліс, балок Сухий Яр і Житній Яр виникла державна слобода Зайцеве. Через тридцять років засновано хутір Щербинівський, який розташований на березі річки Кривий Торець, у тому місці, де, як розповідає легенда, раніше знаходилася застава героїчно загиблого в бою з татарами козака Антона Щербини.

День захисника України – це свято нескорених, бо незважаючи на всі випробування дух українського народу не вдається зламати жодному з ворогів. З 2014 року ми є свідками справжнього героїзму та сили духу, який демонструють українські військові, захищаючи наше місто та Схід України від російського агресора. Мужність, самовідданість та віра цих українців надихають нас, додають сил та наснаги йти вперед та перемагати.

У глибокій жалобі схиляємо голови за тими, хто віддав життя за Україну. Низький уклін всім військовим, хто захищав цілісність і суверенітет нашої Держави.
Велика вдячність і повага всім, хто стоїть тепер в ім’я миру в Україні! Ми маємо спільну трагедію, але завдяки Вам — ми на крок ближче до перемоги.

Шановні захисники! Дякую Вам за відданість Україні та її народу! Від щирого серця бажаю Вам міцного здоров’я, добра, злагоди та незламної віри у перемогу! Слава Україні!

З повагою,
керівник військово-цивільної
адміністрації м. Торецьк Ярослав Руденко