тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

До уваги споживачів, які одержують пільги на житлово-комунальні послуги!

Постановою Кабінету Міністрів від 17.04.2019 № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» затверджено Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, згідно до якого з 1 жовтня 2019 року стартує монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Цим Порядком передбачено дві форми надання пільг: у грошовій безготівковій формі, а за заявою пільговика – у грошовій готівковій формі.

Розрахунок суми пільги  здійснюватиметься усім пільговикам за інформацією наявною в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги,  виходячи з розміру знижки, на яку пільговик має право згідно із законом, кількості членів сім’ї, які мають право на пільги по оплаті комунальних послуг та визначені статтею 51 Бюджетного кодексу України, та з урахуванням встановлених державних соціальних нормативів у сфері житлово-комунального обслуговування.

Виплата розрахованої суми пільги здійснюється у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок Мінсоцполітики в АТ “Ощадбанк” на підставі укладеного між Мінсоцполітики та АТ “Ощадбанк” договору.

АТ “Ощадбанк” вестиме у відповідних автоматизованих системах обліку банку персоніфікований облік пільговиків та коштів, які надходитимуть на рахунок для виплати пільг, в розрізі кожного пільговика індивідуально. Переказ коштів на рахунки управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг буде здійснюватися на підставі договорів, які укладаються між ними та АТ “Ощадбанк”.

Після здійснення перерахування коштів управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг АТ «Ощадбанк» протягом доби інформує пільговика шляхом надсилання йому смс-повідомлення про стан розрахунків за послуги. У смс-повідомленні обов’язково зазначаються дані про наявний залишок платежу за кожним видом послуг та перелік послуг, за якими від управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг АТ “Ощадбанк” не отримані реєстри нарахованих сум платежів пільговикам.

Після закінчення опалювального сезону залишки коштів на рахунку для виплати пільг, відображені на облікових записах пільговиків, які утворилися станом на 1 червня, виплачуються пільговикам АТ «Ощадбанк» шляхом перерахування таких коштів на поточні рахунки зазначених осіб, відкриті в АТ «Ощадбанк», про що АТ “Ощадбанк” інформує пільговика шляхом надсилання смс-повідомлень.

Пільговики можуть отримувати пільги у грошовій готівковій формі за власною заявою, яка надається управлінню соціального захисту населення до 15 жовтня (15 травня). В заяві пільговики зазначають спосіб виплати: через  АТ «Ощадбанк» (для цього пільговики надають виплатні реквізити банку)  або через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта».  При цьому виплата пільги здійснюється у грошовій готівковій формі з початку опалювального (неопалювального) сезону.

У разі отримання  інформації про наявність простроченої понад місяць (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати послуг (внесків/платежів), сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340грн.), у пільговиків, які отримують пільгу у грошовій готівковій формі, виплата пільги з наступного опалювального (неопалювального) сезону здійснюється у грошовій безготівковій формі.

Зекономлені кошти, в результаті ощадливого споживання послуг, отримувачі пільг зможуть використати на власний розсуд. 

До уваги споживачів, які одержують пільги на житлово-комунальні послуги!

У разі якщо Ви бажаєте отримувати пільги у грошовій готівковій формі запрошуємо Вас до Управління соціального захисту населення для оформлення особистої заяви, яку необхідно надати до 15 жовтня.

Тел. для довідок 41798