тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Інформація стосовно технічного обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових газових мереж у багатоквартирних будинках

До уваги мешканців міста!

Статтею 14 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» визначено, що технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньобидинкових мереж газопостачання здійснюється суб’єктом, визначеним співвласниками багатоквартирного будинку, за рахунок співвласників. Також варто відзначити, що відповідно до положень пункту 2 глави 1 розділу III Кодексу газорозподільних систем, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.09.2015№ 2494, технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових газових мереж у багатоквартирному будинку здійснюється на умовах договору, укладеного між співвласниками/особою, уповноваженою на це співвласниками, і суб’єктом, що має право на виконання таких робіт. Крім того, згідно з Правилами безпеки систем газопостачання, що затверджені наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 15.05.2015 № 285, у випадку незабезпечення технічного обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових газових мереж у багатоквартирного будинку розподіл природного газу припиняється.

Також звертаємо Вашу увагу, що відповідно до норм чинного законодавства власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку є співвласниками відповідного багатоквартирного будинку. Саме Ви, як співвласники багатоквартирного будинку, несете відповідальність за утримання в належному стані спільного майна багатоквартирного будинку,  незважаючи на те чи створено в Вашому будинку ОСББ.

 

Управління житлово-комунального господарства ВЦА м.Торецьк