тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

У Донецькій області на програму «Доступні ліки» витратили понад 60 мільйонів гривень

Протягом 2018 року у Донецькій області на надання населенню безкоштовних лікарських засобів за програмою «Доступні ліки» було витрачено понад 60 мільйонів гривень, ліки отримали 460 тисяч мешканців області. Про це під час колегії Донецької облдержадміністрації заявив заступник директора департаменту охорони здоров’я Донецької ОДА Володимир Колесник.

«Наразі постійно розширюється перелік медичних установ та аптек, які задіяні у програмі «Доступні ліки». Також у області завершено перехід на електронні рецепти для пацієнтів, що спрощує комунікацію між пацієнтом, лікарем та фармацевтом», – наголосив він.

Володимир Колесник також розповів про стан реалізації регіональної програми «Профілактика та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань на 2018-2020 роки». За його словами, завдяки реалізації цієї програми вдалось значно скоротити кількість летальних випадків при інфарктах та інсультах. Задля швидкого діагностування важких захворювань сердцево-судинної та судинно-мозкової систем у обалсті працює 9 комп’ютерних томографів, створено 2 спеціалізованих кардіологічних центрів та усі бригади швидкої медичної допомоги та медицини катастроф оснащені необхідними засобами діагностики та первинної допомоги.

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко наголосив, що продовження роботи цієї програми має велике значення для Донецької області та доручив департаменту охорони здоров’я посилити роботу у реалізації заходів програми.  

 

Джерело: https://dn.gov.ua/ua/news/u-doneckij-oblasti-na-programu-dostupni-liki-vitratili-ponad-60-miljoniv-griven