тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Фахівцями Торецького міського центру зайнятості проведено «Тиждень профорієнтації» для молоді міста

Вибір професії – важливий крок в житті молодої людини. Кожен прагне мати цікаву роботу, гарний заробіток, можливість реалізувати власний потенціал, побудувати кар’єру.

Завдяки підтримці військово-цивільної адміністрації м. Торецька, а саме керівника Руденко Ярослава Дмитровича, з 27 по 30 травня, фахівцями Торецького міського центру зайнятості проведений «Тиждень профорієнтації» для молоді міста, у тому числі для вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей м. Торецька.

На протязі тижня відбулось 5 заходів,  направлених на розширення кругозору у питанні професійного самовизначення молоді.

 Підростаюче покоління ознайомили з такими новинками служби зайнятості, як «Атлас професій майбутнього з доповненою реальністю», онлайн-додатками: «Центр розвитку підприємництва», «Центр профорієнтації».  Додатки абсолютно прості та зрозумілі у використанні, вони легко встановлюються на мобільні гаджети і безкоштовно доступні для завантаження у Google Play.

За допомогою профорієнтаційних вправ та ігор учні ознайомилися з актуальними професіями на ринку праці, а також отримали корисні поради щодо вибору професії.

Велику увагу упродовж тижня приділили питанню самозайнятості в рамках роботи «Бізнес-школи молодого підприємця» Торецького міського центру зайнятості. Спеціалісти служби спробували  навчити молодь навичкам  логічно та нестандартно мислити, виділяти головне та робити висновки.

«Основна задача нас, як представників служби, виховати зацікавленість у вивчені основ підприємницької діяльності, формуванні самосвідомості і громадської гідності», – наголосила директор центру зайнятості Ольга Боровська.

 Окрім пізнавальної складової, учням надали можливість відвідати  успішних перукарів міста. Майстри свого діла не тільки розповіли про свою професію, а і продемонстрували  навички та вміння на моделях, в якості яких виступили самі діти.

Цей захід вдалося зробити не тільки пізнавальним та цікавим, а і корисним, бо дев’ятнадцять вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей були безкоштовно підстрижені одними з кращих перукарів міста.

Гарним настроєм та стильним зачіскам хлопчики та дівчатка завдячують таким майстрам-підприємцям: Новіковій Людмилі, Ткаченко Оксані, Величай Олені,  Леоновій Надії, Дегтярьовій Оксані,  Руденко Валентині,  Мельниковій Тетяні, Афоніній Світлані.

Вдячні всім за підтримку та порозуміння!

 

Відділ розвитку малого бізнесу та підприємництва ВЦА м. Торецьк