https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

До уваги суб’єктів підприємництва!

Військово-цивільна адміністрація звертається до суб’єктів господарювання, що здійснюють торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Вкотре нагадуємо вам, що розпорядженням керівника ВЦА від 04.12.2018 № 1152р встановлено заборону на реалізацію алкогольних напоїв у закладах торгівлі (крім закладів ресторанного господарства) на території міста Торецьк у період з 20.00 години до 08.00 години.

Аналогічні рішення прийняті міськселрадами:

Залізна міська рада (Розпорядження міського голови від 04.12.2018 № 27р «Про встановлення заборони щодо продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива в місті Залізне» – заборона з 20.00 години до 08.00 години)

Новгородська селищна рада (Рішення ради від 26.07.2018 № 6/108-4 «Про впорядкування та обмеження продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у торгівельній мережі смт. Новгородське», рішення ради від 30.05.2019 № 6/120-13 «Про корегування тексту рішення селищної ради від 26.07.2018 року № 6/108-4» – заборона продажу алкогольних напоїв та пива з 22.00 години до 08.00 години)

Північна селищна рада (Рішення ради від 21.12.2018 № 6/97-10 «Про встановлення заборони щодо продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива на території Північної селищної ради» – заборона з 20.00 години до 08.00 години)

Щербинівська селищна рада (Рішення ради від 20.12.2018 № 6/90-8 «Про впорядкування та обмеження продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у торгівельній мережі смт. Щербинівка та Петрівка» – заборона продажу алкогольних напоїв та пива з 20.00 години до 08.00 години)

Особливо акцентуємо Вашу увагу на заборону продажу спиртних напоїв особам у військовій формі чи таким, які мають очевидні ознаки, що свідчать про проходження ними військової служби та наявності інформації, що свідчить про причетність особи до Збройних сил України, чи інших військових формувань, передбачених законодавством.

Попереджаємо, що відповідальність за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів передбачена Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» та Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Відповідно до частини 2 статті 156 КУпАП  торгівля пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями, винами столовими у заборонений рішенням відповідного органу місцевого самоврядування час доби, тягне за собою накладення штрафу від ста до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян., тобто від 1700 грн. до 6800 грн.

Також, згідно зі статтею 17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», за порушення статті 15-3 даного Закону, до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу 6800 грн.

Тож, закликаємо суб’єктів підприємництва виконувати вимоги чинного законодавства та нормативних актів!

Шановні громадяни, якщо Вам відомі випадки реалізації підприємствами торгівлі слабоалкогольних, алкогольних напоїв, пива у заборонений час, просимо оперативно повідомляти військово-цивільну адміністрацію за телефонами 4-00-80 чи 099-601-94-91

Відділ розвитку малого бізнесу та підприємництва

 

 

 

 gerb

УКРАЇНА

ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ МІСТА ТОРЕЦЬК

ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

КЕРІВНИКА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

від 04.12.2018   № 1152р

м. Торецьк

 

Про встановлення заборони
щодо продажу алкогольних,
слабоалкогольних напоїв,
пива в місті Торецьк

 

З метою забезпечення прав та законних інтересів громадян, реалізації у місті Торецьк державної політики щодо попередження зловживання серед населення (в тому числі підлітків та молоді) алкоголю, визнання здоров’я людини найвищою соціальною цінністю, врегулювання правових відносин суб’єктів господарювання, попередження випадків травматизму та загибелі військовослужбовців і цивільного населення в результаті зловживання алкогольними напоями, впорядкування продажу алкогольних напоїв у м. Торецьк, зменшення ризиків можливих правопорушень та підтримання громадського порядку, а також у зв’язку з частими порушеннями Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту населення від впливу шуму», розглянувши лист начальника Торецького відділення поліції Бахмутського відділу поліції Головного управління в Донецькій області Загурського С.Ф. від 02.11.2018 № 18806/202/0518, відповідно до Закону України від 02.07.2015 № 580-VIII «Про Національну поліцію», статті 24 Закону України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення”, Закону України від 19.12.1995 № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», Закону України від 21.01.2010 № 1824-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових» від 22.03.2018 № 2376-VIII, Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України   від 30.07.1996 № 854, Правил роботи дрібнороздрібної торговельної мережі, затверджених наказом Міністерства зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі України від 08.07.1996 № 369, розпорядження голови обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 31.07.2018 № 949/5-18 «Про внесення змін до розпорядження голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 27 березня 2015 року № 115», керуючись пунктом «б» статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 5, 6 Закону України «Про військово-цивільні адміністрації»,

1. Заборонити суб’єктам підприємницької діяльності:

1.1. Продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв, вин столових (далі – алкогольні напої) на території міста Торецьк особам у військовій формі чи таким, які мають очевидні ознаки, що свідчать про проходження ними військової служби та наявності інформації, що свідчить про причетність особи до Збройних сил України, чи інших військових формувань, передбачених законодавством.

1.2. Реалізацію алкогольних напоїв у закладах торгівлі (крім закладів ресторанного господарства) у період з 20.00 години до 08.00 години.

1.3. Виїзну торгівлю алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом на вулицях, спортивних майданчиках, у скверах, парках, в інших громадських місцях.

2. Суб’єктам підприємництва, здійснюючим діяльність з продажу алкогольних напоїв, встановити в об’єктах та закладах інформаційні таблички про встановлення заборони щодо реалізації алкогольних напоїв.

2.1. Торецькому відділенню поліції Бахмутського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Донецькій області (Сударіков):

2.1.1. Посилити охорону громадського порядку та здійснення патрулювання в м. Торецьк у нічний час.

2.1.2. Забезпечити на території міста Торецьк виконання суб’єктами підприємництва вимог даного розпорядження та в межах повноважень вживати заходи щодо недопущення порушень.

2.1.3. Активізувати роботу щодо посилення контролю за дотриманням вимог статей 156, 178, 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

3. Встановити, що чинність цього розпорядження поширюється на всіх суб’єктів  підприємницької  діяльності на території міста Торецьк  незалежно від форм власності,  які  пройшли  реєстрацію  в  установленому  порядку і мають ліцензію на  право роздрібної торгівлі алкогольним напоями та пивом (крім безалкогольного).

4. Відділу розвитку малого бізнесу та підприємництва (Євстигнеєва) довести вимоги даного розпорядження до відома всіх суб’єктів підприємницької діяльності міста Торецьк, які підпадають під його дію, та провести серед них роз’яснювальну роботу щодо впорядкування, обмеження та заборони продажу алкогольних напоїв.

5. Відділу внутрішньої та інформаційної політики (Сорокіна) забезпечити в установленому законодавством порядку оприлюднення даного розпорядження у місцевих засобах інформації та на офіційному веб-сайті військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької області.

6. Рекомендувати головам Залізної міської ради, Новгородської, Північної, Щербинівської селищних рад (Наумов, Ленко, Карамишева, Бергій) прийняти відповідні рішення згідно з законодавством України.

7. Вважати таким, що втратило чинність розпорядження керівника військово-цивільної адміністрації міста Торецьк «Про впорядкування та обмеження продажу алкогольних напоїв та пива в торгівельній мережі міста Торецьк» від 18.06.2018 № 343р.

8. Координацію щодо виконання даного розпорядження покласти на відділ розвитку малого бізнесу та підприємництва (Євстигнеєва), контроль – на заступника керівника військово-цивільної адміністрації Кульбачну О.Г.

Керівник військово-цивільної адміністрації

міста Торецьк Донецької області                                                             Я.Д. Руденко