тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

На Донеччині обговорили розбудову громадянського суспільства

Сьогодні у Краматорську відбувся круглий стіл на тему: «Громадські Ради Донецької області. Платформа громадянського впливу на прийняття рішень». У ньому взяли участь представники Донецької облдержадміністрації – заступник голови облдержадміністрації Ігор Стокоз, директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики Наталія Чукова, директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Оксана Головко. Під час заходу були обговорені питання щодо ролі міжнародних організацій в розбудові громадянського суспільства,  консультативно-дорадчих органів, проведена дискусія по загальному моніторингу стану Громадських Рад в Донецькій області.

«Це дуже важлива форма співпраці, але за умови, що і влада, і громадськість мають бути відповідальними, приймати зважені рішення. Головне завдання – це сталість процесу, і я плекаю надію, що Громадські Ради будуть незаполітизованими, а в першу чергу дбати про область, про Україну», – наголосив Ігор Стокоз.

Як підкреслила директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики Наталія Чукова, наразі в області існує 40 консультативно – дорадчих органів при облдержадміністрації. 

«Функції Громадської Ради – соціальне ініціювання, коли громадськість може ініціювати прийняття нового нормативно-правового акту; соціальне вартування. Якщо наші об’єднані територіальні громади будуть більш прискіпливо дивитися у бік громадськості, то там вони можуть знайти собі безліч потенціальних керівників та робітників. Тому що людина, яка змогла без допомоги держави щось зробити, є гарним працівником, якого треба тільки навчити державному управлінню. Досвід роботи Громадської Ради при облдержадміністрації наводить безліч яскравих прикладів дуже плідної і продуктивної співпраці»,  – підкреслила Наталія Чукова.

 

Джерело: https://dn.gov.ua/ua/news/na-donechchini-obgovorili-rozbudovu-gromadyanskogo-suspilstva