https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Донецька ОДА долучилась до Міжнародного дня вишиванки

У третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки, цього року свято випало на 16 травня. Історія української вишиванки налічує близько тисячі років. Вишиванка протягом багатьох століть використовувалася українцями в повсякденному гардеробі, але водночас сприймалася як оберіг – символ здоров’я та краси.

Цьогоріч керівництво та співробітники Донецької облдержадміністрації вчергове взяли участь у флешмобі до Міжнародного дня вишиванки.

Ідею акції “Всесвітній день вишиванки” у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня. До нього почала долучатися українська діаспора, а також прихильники України у всьому світі.

Для Донецької ОДА це свято стало вже традиційним. Декілька років поспіль у цей день керівництво адміністрації та спеціалісти одягають традиційне українське вбрання щоб вкотре нагадати – Донецьк та уся область є невід’ємною частиною України.