тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Євген Вілінський провів зустріч з фахівцями Світового банку

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Євген Вілінський провів робочу зустріч з представниками Світового банку та Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб. Темою зустрічі стало проведення другого заходу у рамках серії діалогу «Лідерство у співпраці для стійкості та розвитку».

«Для нас дуже важливо, щоб такі заходи проходили у Донецькій області, адже вони мають доволі прагматичну мету – створення діалогових майданчиків та робочих груп, у роботі яких беруть участь як представники різних рівнів влади, так і наші міжнародні партнери», – зауважив Євген Вілінський.

Старший фахівець із соціального розвитку Світового банку Холлі Беннер зазначила, що розробка координаційної платформи з розбудови миру є одним з пріоритетів майбутнього заходу.

«Ми готові будувати діалог між усіма гілками влади для швидкого та ефективного вирішення наявних проблем у Донецькій області. У міжнародній спільноті є чітке розуміння того, що перед українською владою стоять виклики, які безпосередньо впливають на якість життя людей по обидві сторони лінії розмежування», – заявила вона.

Під час зустрічі представники ДонОДА розповіли про головні проблеми області, які можна вирішити у форматі, запропонованому Світовим банком. Серед них найважливіші – це гуманітарні питання, а також питання припинення вогню вздовж лінії розмежування для проведення ремонтних робіт на головних мережах водо-, газо- та електропостачання. 

 

Джерело: https://dn.gov.ua/ua/news/yevgen-vilinskij-proviv-zustrich-z-fahivcyami-svitovogo-banku