тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»)

З 13 по 19 травня 2019 року на т/б «Лісова» (вул. Підлісна, 75 с. Торське Лиманського району) відбудеться ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Організатори гри:

Департамент освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації;

Донецький обласний центр туризму та краєзнавства учнівської молоді

Мета гри – виховання у юнаків та дівчат глибоких і твердих національно-патріотичних переконань шляхом залучення до оборонно-масової та військово-спортивної патріотичної роботи, вивчення історії українських військових формувань.

Гра проходить у три етапи: міський/районний, обласний та Всеукраїнський. У грі беруть участь учні віком 14-18 років загальноосвітніх, позашкільних професійних (професійно-технічних) закладів освіти Донецької області. Учасники змагаються у конкурсах військово-прикладного, спортивного, туристсько-краєзнавчого, культурно-інтелектуального та патріотичного спрямування.

На обласний етап направляються по одному рою-переможцю від районного/міського етапу гри. Всього планується участь 35-40 роїв.

Конкурси та змагання ІІ (обласного) етапу гри:

Впоряд

Рятівник

Таборування

Стрільба

Крос-похід

Ватра «Слава героям»

Відун

Смуга перешкод

Збирання/розбирання автоматичної зброї

Звіт «Добре діло»

Теренова гра

Програмою заходу передбачено виставку військової техніки та озброєння, майстер-класи з рукопашного бою, надання долікарської допомоги, гасіння умовної пожежі, дії підрозділів ДСНС у надзвичайних ситуаціях.

Переможці нагороджуються грамотами та кубками. Рій, який посяде І місце у загальнокомандному заліку, буде представляти Донецьку область на ІІІ (Всеукраїнському) етапі гри.

Урочисте відкриття гри відбудеться 15 травня о 10.00, закриття заходу – 19 травня о 10.00.

Контакти оргкомітету: Колісник Геннадій Валерійович, тел. 0504252342

 

Джерело: https://dn.gov.ua/ua/events/vseukrayinska-dityacho-yunacka-vijskovo-patriotichna-gra-sokil-dzhura