тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Відбулись урочисті заходи до 33-ї річниці з Дня Чорнобильської трагедії

26 квітня в залі Центральної бібліотеки відбувся урочистий захід з нагоди 33-ї річниці з Дня Чорнобильської трагедії за участю заступника керівника військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Олени Кульбачної, членів громадської організації «Союз Чорнобиль України» на чолі з головою організації Володимиром Шемуком.

Під час урочистих заходів з нагоди Дня Чорнобильської трагедії подарунками від керівника військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Ярослава Руденка нагороджено учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, членів громадської організації «Союз Чорнобиль України» та вдів учасників ліквідації на ЧАЕС, надано матеріальну допомогу.
Учасник ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції, гірник, журналіст та активний учасник громадського життя нашого міста, Мелащенко Віктор Павлович представив свою книгу «Моя боль – Чернобыль», в якій описує подвиг тореччан, що брали участь в ліквідації наслідків найтрагічнішої в історії України екологічної катастрофи, їх життя і здобутки, та свої особисті спогади про ті страшні часи трагедії, коли люди всіх професій згуртувались, щоб не допустити розповсюдження ядерного лиха.
На знак вшанування подвигу ліквідаторів аварії на ЧАЕС, відбулось покладання квітів до пам’ятного знаку Героям-чорнобильцям за участю заступника керівника ВЦА м. Торецьк Олександра Андрусенка, членів громадської організації «Союз Чорнобиль України», учнівської молоді та мешканців міста.
Цього ж дня в парковій зоні «Пергола» пройшов міський легкоатлетичний крос «Пам’яті героям Чорнобиля», в яких змагались учні шкіл міста. Переможців нагороджено почесними грамотами та медалями від керівника військово-цивільної адміністрації міста Торецьк.