тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Ірина Геращенко: Ми ніколи не зрадимо Донбас!

«Ми за мир, але не шляхом капітуляції. Ми ніколи не зрадимо Донбас. Ми ніколи не зрадимо мешканців Донецької та Луганської областей. Мир маємо бути повернутий тільки через перемогу, через посилення українського війська і через повернення Донецька та Луганська», – саме так заявила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час зустрічі з мешканцями прифронтової Красногорівки.

Також вона підкреслила, що сьогодні українська влада, Президент України дотримуються думки, що відновлення миру на Донбасі має відбуватись політико-дипломатичним шляхом, через переговори, та безумовно, через посилення української армії.

«Коли ми починаємо думати, що нам вдалося зробити за останні 5 років, то головне, про що варто сказати: по-перше, нам вдалося зберегти Донбас, і, по друге, 70% територій, які знаходились під окупацією – вдалося звільнити.

І це дуже важливо, що на території, яка знаходиться під контролем української влади ми відновлюємо мирне життя – ми дбаємо про відновлення шкіл та створення амбулаторій, про те, щоб тут, люди мали гідні умови життя», – зазначила Ірина Геращенко.   

Також в рамках свого візиту вона відвідала Красногорівську опорну школу, в якій наразі триває реконструкція і відновлення частини будівлі, зруйнованої внаслідок обстрілів російських найманців,  та передала 1000 шкільних підручників для створення майбутньої бібліотеки. На прохання мешканців міста частину підручників буде передано також до школи № 5.

 

Джерело: https://dn.gov.ua/ua/news/irina-gerashchenko-mi-nikoli-ne-zradimo-donbas