https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

На Донеччині впроваджують програму розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення на 2019-2022 рр.

5 березня на засіданні колегії в Донецькій облдержадміністрації розглянули проект Регіональої програми розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення Донецької області на 2019-2022 роки. Спікером виступив заступник директора департаменту базових галузей промисловості облдержадміністрації Артем Мякінченко.

За його словами, програма буде реалізуватися за основними напрямками – експлуатаційне утримання доріг, будівництво, реконструкція та ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення та споруд на них, заходи зі збереження доріг від передчасного руйнування великоваговим вантажним транспортом, паспортизація доріг (створення електронних паспортів) та оформлення права постійного користування земельними ділянками на існуючі і нові землі дорожнього господарства, а також розробка проектно-кошторисної документації та проведення державної експертизи.

Артем Мякінченко також заявив, що передбачаються спеціальні заходи в рамках експлуатаційного утримання доріг.

«Серед заходів, які будуть вживатися в рамках експлуатаційного утримання доріг, виокремлені найважливіші, зокрема організація та створення безпечних умов для дорожнього руху, ямковий ремонт, влаштування нових автопавільйонів, роботи з прибирання на дорогах, зимове утримання доріг, встановлення та заміна дорожніх знаків, ліквідація тріщин, вибоїн, осідань, відновлення або нанесення дорожньої розмітки та аварійні роботи», – зауважив заступник директора департаменту базових галузей промисловості облдержадміністрації.

Таким чином, очікується отримати такі результати: здійснення ремонтно-будівельних робіт по 64 об’єктах дорожнього господарства, установка 424 пог. м мостів та труб, 5 000 одиниць дорожніх знаків, 220 одиниць автопавільйонів, 6 000 км дорожньої розмітки, 8 одиниць майданчиків габаритно-вагового контролю, ліквідується 880 тис кв. м ямковості, а також здійсниться більше 200 км ремонту доріг.

 

Джерело: https://dn.gov.ua/ua/news/na-donechchini-vprovadzhuyut-programu-rozvitku-avtomobilnih-dorig-zagalnogo-koristuvannya-miscevogo-znachennya-na-2019-2022-rr