тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

«Ми розробили чітку стратегію розвитку Донецької області», – Олександр Куць

У Донецькій області розроблена стратегія розвитку територій до 2027 року. Про це заявив голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць під час прес-конференції.

«1 березня у нас буде проведена Рада регіонального розвитку, і нам є що показати. Нами розроблена чітка стратегія подальшого розвитку регіону.  Ми продовжимо відновлення та будівництво опорних шкіл,  продовжимо відновлення критичної інфраструктури та житла, які були пошкоджені внаслідок ведення бойових дій. Важливою частиною роботи є розвиток мережі медичних закладів, значна частина яких залишилась на непідконтрольних територіях. Є перелік проектів, які ми маємо завершити до 2021 року, але є й проекти, які потребують більше часу на реалізацію», – зазначив Олександр Куць.

Очільник області також зауважив, що незважаючи на критику, яка спрямовується до обласної влади, буде продовжений проект з придбання житла для дітей сиріт та для створення дитячих будинків сімейного типу. Він підкреслив, що Київська облдержадміністрація перейняла досвід Донецької області та також долучається до подібного проекту.

Відповідаючи на питання журналістів, Олександр Куць заявив, що одним з пріоритетів є розвиток мережі медичних закладів третього рівня – створення обласної багатопрофільної лікарні та сучасного перинатального центру. Також очільник області підкреслив, що планується всебічний розвиток транспортної інфраструктури області, у тому числі й відновлення повітряного транспортного сполучення Донеччини з іншими регіонами країни.    

Олександр Куць зауважив, що стратегію розвитку Донеччини, створену спільно з представниками міст, районів та об’єднаних територіальних громад, буде затверджено під час проведення Ради регіонального розвитку.

 

Джерело: https://dn.gov.ua/ua/news/mi-rozrobili-chitku-strategiyu-rozvitku-doneckoyi-oblasti-oleksandr-kuc