тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Відбулось перше засідання консультативної ради з питань охорони культурної спадщини міста Торецьк

Керівництво міста продовжує роботу щодо збереження та охорони культурної спадщини в місті Торецьк. На початку 2019 року при військово-цивільній адміністрації в місті було створено постійний дорадчий орган – консультативну раду з питань охорони культурної спадщини міста Торецьк.

6 лютого під головуванням заступника керівника ВЦА м. Торецьк Олени Кульбачної відбулось перше засідання консультативної ради з питань охорони культурної спадщини міста Торецьк.
В ході засідання були обговорені питання щодо оновлення переліку об’єктів історії та культури місцевого значення і проведення роботи щодо включення до Реєстру культурного надбання Донецької області об’єктів історії та культури міста Торецьк.
Шляхом голосування члени ради вирішили посилити роботу стосовно укладання охоронного договору на «Меморіальний комплекс «Слава»» та присвоєння статусу «Пам’ятка архітектури та містобудування місцевого значення» – Палацу культури «Україна». Наразі готуються відповідні листи керівництву ВП шахта «Центральна» та опрацьовується питання щодо пошуку ресурсів для проведення кваліфікованого обстеження ПК «Україна» для подальшого включення до Реєстру культурного надбання Донецької області.