До уваги суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері громадського харчування, торгівлі харчовими продуктами!

У зв’язку з виникненням спалаху сальмонельозу в Лиманському районі Донецької області пов’язаному з вживанням в їжу домашнього майонезу, виготовленого з використанням яєць, придбаних в торгівельній мережі, у якій при проведені санітарно – епідеміологічного розслідування були виявлені чисельні порушення вимог законодавства в сфері безпечності та якості харчових продуктів при постачанні, зберіганні та реалізації яєць, а саме:
– відсутність товарно-транспортних накладних від постачальників продукції;
– прийом в реалізацію яєць в випадковій транспортній тарі, невідомого походження, без інформації про виробника та адреси розміщення потужності, дати сортування, умов зберігання та термінів реалізації, відсутності маркування яєць та паспорту якості.
Враховуючи це Торецьке міське управління ГУ Держпродспоживслужби в Донецькій області нагадує, що прийом, приготування та реалізація яєць здійснюється тільки при наявності маркування, товарно-транспортних накладних та паспорту якості!
У разі наявності вказаних вищепорушень прийняти заходи щодо вилучення з реалізації яєць та поверненню їх постачальникам!
