https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Шановні виборці! Інформація про порядок тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси

Шановні виборці!

Відділ ведення Державного реєстру виборців

військово-цивільної адміністрації міста Торецьк інформує про порядок тимчасової зміни місця голосування виборця

без зміни його виборчої адреси

на виборах Президента України 31.03.2019

Якщо у зв’язку з навчанням, роботою, відрядженням, лікуванням, військовою службою чи іншими подіями виборець не може проголосувати на загальнодержавних виборах за зареєстрованим місцем проживання, він може тимчасово (на період їх проведення) змінити місце голосування.

За мотивованим зверненням виборця орган ведення Державного реєстру виборців (далі – орган ведення Реєстру) може тимчасово змінити виборцю місце голосування (виборчу дільницю) без зміни його виборчої адреси.

До органу ведення Реєстру виборцю необхідно податизаяву про тимчасову зміну місця голосуванняіз зазначенням дільниці чи адреси, за якою він бажає проголосувати. Перелік виборчих дільниць, адреси місцезнаходження приміщень для голосування та приміщень дільничних виборчих комісій можна переглянути на сайті Центральної виборчої комісії у розділі “Державний реєстр виборців”, “Виборчі округи та дільниці”. Місто Торецьк відноситься до одномандатного виборчого округу №52.

При поданні заяви громадянин пред’являє документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, – паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України). Для громадян України – військовослужбовців документом, який пред’являється органу ведення Реєстру, також може бути посвідчення військовослужбовця або військовий квиток.

Указане в заяві мотивування повинно підтверджуватися документами (копіями документів), які додаються до неї.У разі якщо до заяви додаються копії документів, їх оригінали пред’являються органу ведення Реєстру для перевірки вірності цих копій.

Звертаємо увагу!Виборці, виборча адреса яких знаходиться на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, а також на тимчасово окупованих територіях районів, міст, селищ і сіл, їх частин у Донецькій та Луганській областях, межі та перелік яких визначено Президентом України у порядку, передбаченому Законом України “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях”, можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування, та вмотивувати заяву про тимчасову зміну місця голосування неможливістю реалізації свого права голосу на виборчій дільниці за зареєстрованим місцем проживання у зв’язку з тимчасовою окупацією території України внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Документи, які вважаються достатніми для мотивування заяви про тимчасову зміну місця голосування

До заяви додаються документи (копії документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси. Такими документами, наприклад, можуть бути:

– документ про відрядження;

– довідка з місця навчання;

– договір найму (оренди) житла;

– документ, що підтверджує право власності на житло;

– проїзні документи;

– путівка в санаторій;

– довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, тощо.

Заява розглядається з дня початку відповідного виборчого процесу та не пізніше ніж за 5 днів до дня голосування.

Більш детальна інформація щодо порядку оформлення тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси надається в постанові Центральної виборчої комісії від 13.09.2012 року № 893 “Про забезпечення тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси”.

Враховуючи вищевикладене, відділ ведення Державного реєстру виборців військово-цивільної адміністрації міста Торецьк запрошує бажаючих звернутися щодо тимчасової зміни місця голосування вже зараз.

Не залишайте можливість реалізувати своє право голосу на виборах Президента України на останній день!

Адреса відділу: м.Торецьк, вул.Маяковського, 26А;
Графік роботи: з 7:30 до 16:00
Контактний телефон: (06247) 4-10-50