тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Соледарська громада придбала спеціалізовану техніку та шкільні автобуси

У 2018 році Соледарська міська ОТГ використала інфраструктурну субвенцію на посилення парку комунальної техніки, придбавши два шкільних автобуси та комбіновану дорожню машину – автомобіль на спеціальному шасі з можливістю встановлення додаткового обладнання.

soledar avt 0 820x360

Спецтехніка прибула до Соледару за два дні до завершення минулого року і наразі проходить необхідні процедури, щоб мати можливість обслуговувати територію. Вже цією зимою в Соледарській ОТГ сподіваються скористатись комбінованою дорожньою машиною для розчищення доріг від снігу. Влітку на авто встановлюється бочка для поливу зелених насаджень, техніка обладнана бортом, що дозволяє вивозити сміття. Загальна вартість спеціалізованої техніки склала майже 2,9 млн грн. Більшу частину коштів було залучено за рахунок інфраструктурної субвенції, співфінансування додали з місцевого бюджету.

Нова машина замінить старий ЗІЛ, який вже понад 10 років обслуговує територію Соледара, а після створення ОТГ почав обслуговувати й всю громаду. Міська влада придбала КДМ для оновлення парку техніки КП «Комунальник». Комунальне підприємство понад 20 років працює над благоустроєм Соледару. Їм потрібна була нова техніка, обладнана відвалом, бочкою та бортом.

Ірина Рудченко, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Соледарської міської ради, зазначає, що загалом у Соледарській ОТГ велику увагу приділяють посиленню потужності комунального парку. На балансі КП «Комунальник» є трактор, минулого року за рахунок субвенції придбали новий сміттєвоз. Ще один сміттєвоз, придбаний за рахунок обласного екологічного фонду, громаді передали від обласної влади.  

Шкільні автобуси в Соледарській громаді за рахунок інфраструктури придбали раніше з тим розрахунком, щоб з 1 вересня 2018 року діти могли їздити на навчання на нових автобусах. Один з автобусів возить дітей з навколишніх сіл до Нікіфоровської школи, інший – до Парасковіївської, пояснює Ірина Рудченко.

Роком раніше Соледарська ОТГ також частину інфраструктурної субвенції використала на придбання шкільних автобусів. Загалом їх уже чотири нових, але весь парк потребує оновлення, бо з Бахмутського району в спадщину дістались старі ПАЗи. В Соледарі опорною була визначена школа № 13. Коли вона почне працювати як опорний учбовий заклад, туди на уроки доведеться возити старшокласників з інших шкіл громади. Отже, будуть потрібні ще шкільні автобуси.

Донецький Центр розвитку місцевого самоврядування

 

Джерело: https://dn.gov.ua/ua/news/soledarska-gromada-pridbala-specializovanu-tehniku-ta-shkilni-avtobusi