тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

НАЄВ В ІНТЕРВ’Ю АВСТРІЙСЬКОМУ ВИДАННЮ: МОСКВА ШУКАЄ НА АЗОВІ МОЖЛИВІСТЬ ДЛЯ ПОДАЛЬШОГО ПРОСУВАННЯ В УКРАЇНУ

Україні потрібна чітка позиція міжнародної спільноти із засудження агресивних дій Росії, наголосив командувач ООС

Район Азовського моря становить особливий інтерес для РФ у плані подальшого військового просування на територію України і, найперше, пробиття сухопутного коридору до окупованого Криму. Про це заявив командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв’ю австрійській газеті Wiener Zeitung.

134008 820x360

“Наразі ворог дуже активний передусім на Маріупольському напрямку та в районі Азовського моря. Азовське море для Росії становить особливий інтерес, оскільки Москва вбачає тут можливість для подальшого просування на українську територію. І передусім Москва хоче пробити сухопутний коридор до окупованого Росією Кримського півострову”, – сказав він.

Розповів командувач в інтерв’ю і про ситуацію на першій лінії в зоні проведення ООС. Він сказав, що попри складність, її можна охарактеризувати як “стабільну та контрольовану”. “Російські окупаційні війська наразі не наступають, але це не означає, що вони припинили свої спроби провокувати подальший конфлікт”, — заявив він.

При цьому наголосив, що українська сторона чітко дотримується Мінських домовленостей та, передусім, режиму припинення вогню. Водночас противник завжди використовує перемир’я для перегрупування військ та здійснення нових провокацій – “це можуть підтвердити не лише наші солдати, а й міжнародні спостерігачі”.

Наєв також зазначив, що існує лише один спосіб, аби примусити російські окупаційні війська дотримування режиму припинення вогню: “Нам потрібна чітка позиція міжнародної спільноти із засудження агресивних дій Росії. Нам потрібна також максимально можлива публічність та інформування про постійне порушення режиму припинення вогню з російського боку в міжнародних медіа та подальші жорсткі санкції проти держави-агресора Росії. Керівництво так званих “псевдореспублік” повністю залежне від Кремля, і лише Москва здатна припинити конфлікт на Донбасі”.

 

https://www.5.ua/polityka/naiev-v-interviu-avstriiskomu-vydanniu-moskva-shukaie-na-azovi-mozhlyvist-dlia-podalshoho-prosuvannia-v-ukrainu-184548.html

 

Джерело: https://dn.gov.ua/ua/news/nayev-v-intervyu-avstrijskomu-vidannyu-moskva-shukaye-na-azovi-mozhlivist-dlya-podalshogo-prosuvannya-v-ukrayinu